Vi hjelper deg med å finne billig innboforsikring

Innboforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Som huseier er det gjerne to forsikringstyper forsikringsselskapet vil anbefale deg. Disse er husforsikring og innboforsikring. Begge forsikringene er gunstige, og nødvendige, men de har helt forskjellige oppgaver.

For at du skal få en så god dekning som mulig på boligen din er det lurt å lære seg litt om hvordan forsikringene struktureres. Da blir det enklere for deg å sammenligne tilbudene du mottar og ende opp med en forsikringspakke du er fornøyd med.

Dekningen på en innboforsikring vil beregnes ut fra den enkelte forsikringstaker. Les videre, så går vi gjennom akkurat hvilke ting du skal se etter og huske på når du skal velge innboforsikring.

Hva er en innboforsikring?

Først og fremst: Hva er egentlig en innboforsikring? Kort forklart dekker en innboforsikring det en husforsikring ikke gjør. Husforsikringen er på plass for at utsiden av boligen skal være sikret; innboforsikringen har ’ansvaret’ for å sikre alt du har innenfor de fire veggene dine.

En innboforsikring dekker ting som klær, møbler, elektronikk, kjøkkenutstyr – alt du måtte finne på å oppbevare inne i hjemmet ditt. Dette er også bakgrunnen for at så mange nordmenn velger å investere i en god innboforsikring.

De fleste av oss har eiendeler av sentimental verdi hjemme – og disse kan kanskje ikke erstattes. Men det er lett å undervurdere hvor mye du egentlig har i huset eller leiligheten din. Når man begynner å legge sammen alle tingene blir det ganske mange kroner.

Innboforsikringen sørger altså for at alle eiendelene dine er trygge fra skade, tyveri og en del andre ting som kan komme til å skje med dem. Forsikringsselskapene har forskjellige dekningsvilkår på innboforsikringene sine. Derfor er det viktig at du vet hva du trenger før du tegner forsikringen din.

Derfor trenger du en innboforsikring

Som med alle andre forsikringer er det først og fremst en stor økonomisk trygghet i å vite at tingene dine er sikret. Dersom noen skulle bryte seg inn, eller eiendelene bli skadet i andre ulykker, får du i alle fall igjen for det økonomiske tapet. Da slipper du å tenke på at sparepengene må gå til denne typen uforutsett og ubehagelig hendelse.

Videre er det slik at eiendelene våre er viktige. Vi har gjerne brukt en del år på å samle dem opp, og de har dermed fått sentimental verdi. Det går selvfølgelig ikke an å erstatte et bilde du malte i barndommen hvis det skulle bli ødelagt. Men å få igjen for mer standard eiendeler som TV, kjøkkenmaskin eller møbler vil være et stort plaster på såret.

Når du tegner innboforsikring skaper det også en større trygghet til boligen din. Da vet du at om noe uheldig skulle skje kommer du ikke til å kastes ut i en økonomisk krise. Eiendelene dine er dekket av innboforsikringen, og du kan dermed føle deg helt trygg.

Fra et helt logisk perspektiv er det videre slik at premien på en innboforsikring er minimal i forhold til hvor mye det kan komme til å koste deg å ikke forsikre tingene dine. Derfor kan man også gjøre en slags kost/nytte-vurdering av innboforsikringen. Resultatet vil for de aller fleste ende opp i favør for en god innboforsikring.

Hvordan vurderer du behovet ditt på innboforsikringen

Akkurat hva som er en god innboforsikring vil imidlertid variere i stor grad fra person til person og bolig til bolig. Noen har kanskje ikke så mange verdifulle ting i hjemmet – mens andre kan ha verdier for mange millioner bak inngangsdøren.

Derfor er det også viktig at du setter deg godt inn i hvor mye verdi som egentlig står inne i huset eller leiligheten din. Du kan føle deg 99% sikker på at det er veldig mye mer enn du egentlig tror. Vi har en tendens til å undervurdere innboverdien på en bolig – og kun tenke på den utvendige prisen.

Men det er altså slik at du mest sannsynlig har ting til flere ti tusen, om ikke hundre tusen, kroner hjemme hos deg. Det blir fort tydelig hvis man skummer raskt over bare ett rom og tenker på verdien av alt som står der inne.

For å få best mulig dekning på innboforsikringen din er det derfor viktig at du tenker gjennom hvilket beløp du ønsker å tegne for. De fleste forsikringsselskaper har et standardbeløp, men det vil alltid være mulighet for å øke dette.

Hvor mye det vil koste å øke dekningen på innboforsikringen vil være helt avhengig av risikoanalysen til forsikringsselskapet. Og denne varierer fra tilbyder til tilbyder.

Hvor får du den beste innboforsikringen?

Svaret på dette spørsmålet vil avhenge helt av dine behov. Husk på at forsikringsselskapene gjerne har litt forskjellige satsingsområder. På bakgrunn av dette bør du alltid sjekke tilbudsalternativene hos flere selskap opp mot hverandre.

For å vite hva som er den beste innboforsikringen for deg blir du også nødt til å gjøre en vurdering av hva du egentlig trenger. Ønsker du ekstra dekning for noen verdifulle gjenstander? Vil du at forsikringen også skal dekke skader som følge av uhell hvis du for eksempel mister noe i gulvet?

Uansett hva du trenger kan forsikringsselskapet hjelpe deg. Men du får best mulig hjelp hvis du har laget en liten oversikt over behovene dine i forkant av søknadsprosessen. Da vil det også bli lettere å stille konkrete spørsmål til eventuelle representanter for tilbyderne du vurderer.

Vanligvis tilbyr også forsikringsselskapene to typer innboforsikring: en standardpakke og en plusspakke. Du bør sette deg litt godt inn i hva du har å hente på å velge plusspakken. For noen vil dette være gunstig, mens hos andre er det helt unødvendig. Den beste forsikringen får du altså når du vet akkurat hva du behøver selv.

Slik skaffer du deg billig innboforsikring

Når det kommer til forsikring, et produkt man gjerne må ha, er det godt å vite at man har skaffet seg det beste tilbudet mulig å få på markedet. Da snakker vi altså om en billig innboforsikring, som allikevel gir deg skikkelig dekning på de områdene du har behov for det.

Det er fullt mulig for de aller fleste å få et godt tilbud på innboforsikringen. Det gjelder bare å la det kompetitive markedet jobbe for deg. Flere tilbydere betyr mer konkurranse på innboforsikring – og det er gode nyheter for deg som forbruker. Da kan du nemlig spille forsikringsselskapene opp mot hverandre og ende opp med et godt tilbud.

Grunnen til at man ofte opplever store prisforskjeller hos forsikringsselskapene handler om det som heter risikoanalyse. Dette er en vurdering alle tilbyderne gjennomfører av deg som lånsøker. I analysen kikker de på ønskene dine for forsikringen, samt kreditthistorikken din. Men forsikringsselskapene ser også over sin egen interne statistikk for skadesaker.

Se for deg at du ønsker innboforsikring i et spesifikt område av byen du bor i. Her har Forsikringsselskap A hatt svært mange skadesaker i kategorien innbo – og du mottar dermed et dyrt forsikringstilbud. Forsikringsselskap B har imidlertid ikke hatt så mange saker oppe og kan derfor tilby en lavere premie.

Risikoanalysen til forsikringsselskapene handler om hvilken risiko de tar med forsikringen din. Graden av denne vil være en sterkt bidragsytende faktor til hvilken forsikringspremie du får tilbud om.

Disse forsikringsselskapene tilbyr innboforsikring

Innboforsikring er blant de mest populære forsikringstypene i Norge. Det betyr også at de aller fleste store forsikringsselskapene som retter seg mot privatmarkedet tilbyr innboforsikring.

Hvilket selskap som er best for deg vil handle om risikovurderingen vi nevnte over. Det gjelder for deg å oppdrive det forsikringsselskapet som har best statistikk for ditt område og din type bolig. Da kan du regne med å få et gunstig forsikringstilbud.

Vær oppmerksom på at det ofte er en viss variasjon i hvilke satsningsområder forsikringsselskapene jobber på. Noen kan profilere seg primært på kjøretøy, mens andre forsøker å tilby Norges beste reiseforsikring. Selv om du kan skaffe tilbud ved å samle forsikringene dine hos én tilbyder bør du være sikker på at vilkårene er gunstige for dem alle.

Generelt sett skal du også se nøye gjennom finskriften på alle forsikringstilbud du mottar. Her kan man oppdage ting man ikke var klar over angående for eksempel dekningen på forsikringen. Og det er veldig mye bedre å ha god kjennskap til produktet man kjøper i forkant enn å gjøre en ubehagelig oppdagelse etter uhellet har skjedd.

Men du kan altså regne med at nesten alle forsikringsselskapene i Norge tilbyr en eller annen form for innboforsikring. Å gå gjennom samtlige av dem én etter én vil være en svært tidkrevende oppgave – og her kan forsikre.matkasse.com hjelpe deg.

Bruk en anbudsside til å skaffe deg god innboforsikring

For dersom du skulle ha hentet ut tilbud fra alle de leverandørene på markedet ville det ha tatt deg en god del tid. Da hadde du også blitt tvunget til å lage en egen oversikt over tilbudene og kanskje prutet med en rekke forskjellige forsikringsselgere.

Med en anbudsside blir søknaden om innboforsikring svært enkel. Her fyller du kun inn personopplysningene dine, samt informasjon om hva slags dekning du er ute etter til innboforsikringen din. Deretter gjør forsikre.matkasse.com resten av jobben for deg.

Søknaden din blir sendt ut på anbud til våre samarbeidspartnere. Disse vet at de konkurrerer med andre tilbydere om deg som kunde og utarbeider derfor et så kompetitivt tilbud de kan. I løpet av kort tid mottar du et utvalg av de beste tilbudene på innboforsikring i retur.

Anbudssider er både uforpliktende og helt gratis å bruke. Allikevel gir de deg en god og grundig oversikt over alternativene dine. Du sparer tid og penger – og ender opp med en billig innboforsikring som også dekker behovene i boligen din.

Hvis du ønsker billig innboforsikring er det bare å sette i gang med søknaden – send inn ditt anbud i dag.