bedriftsforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Kan energitiltak påvirke prisen på forsikring?

Stadig flere nordmenn velger å investere i varmepumpe, solcellepaneler og andre energitiltak. Dette er en svært positiv trend og som generelt er ønsket av de aller fleste selskaper og ikke minst staten selv. Det mange ikke vet er at energitiltak kan påvirke din forsikring.

I utgangspunktet påvirker ikke energitiltak prisen på forsikring direkte, men det kan påvirke en eventuell utbetaling av forsikring. Dette er hvis installasjonen av energitiltaket er gjort av en uautorisert montør. Flere energitiltak er tekniske og elektriske enheter som rent teoretisk øker risikoen for brann. Av forsikringsselskaper blir disse ansett akkurat som andre elektroniske apparater du har, men dersom det skulle skje et uhell og det ikke er montert av en autorisert montør så kan man få redusert utbetaling ved f.eks brann.

Mange vet ikke hva de kan gjøre selv og hva de ikke kan gjøre selv

Et av energitiltakene som virkelig har tatt av de siste årene er solcellepaneler. Solcellepaneler monteres gjerne på taket og er koblet til strømnettet. Ole Petter, innehaver av Solcellepaneler.com forteller at de aller fleste nordmenn som investerer i et solcelleanlegg velger å bruke en elektriker. Problemet med forsikring oppstår nok oftest på hytter med solcellepanel. Her forteller Ole Petter at det gjerne er såkalte off-grid løsninger med batterilagring. Før så var det slik at du kunne montere disse opp selv og ifølge forsikringsselskapene så kan man det. Likevel så er det her gjerne brannfaren kommer inn med at batterier skal monteres korrekt, vedlikeholdes og ikke minst så skal de stå lagret riktig.

Den største feilen folk gjør er at man gjerne gjør ting selv som man ikke burde. Hvis man ønsker å spare penger når man gjør forskjellige energitiltak så er det best å gå i dialog med leverandøren. Finn ut om det er noe du kan gjøre for å få en billigere installasjon. Et eksempel kan være å klargjøre plassen, rydde opp etter leverandøren eller kjøpe inn materialer selv. Det er alltid viktig at man har en kvittering på jobben som er gjort. Hvis det f.eks er gjort en produksjonsfeil så kan forsikringen til leverandøren gjelde og ikke din egen.

Grønne tiltak kan gi billigere forsikring i fremtiden

Privatpersoner og bedrifter blir allerede i dag belønnet med lavere rente når de installere såkalte ENØK-tiltak. Det er nok ikke lenge før vi ser det samme innenfor forsikringer. Forsikringsselskapene kommer til å ønske å «grønnvaske» sine porteføljer. Om man f.eks får en rabatt om man har solcelleanlegg på taket eller kanskje hvis man har investert i en varmepumpe.

Bør man informere forsikringsselskap om eventuelle klimatiltak?

Det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å informere forsikringsselskapet om eventuelle klimatiltak. Om du er en nervøs type så skader det ikke å ta en rask telefon til ditt forsikringsselskap. De kan gi deg en rask tilbakemelding og samtidig som du gjør dette så kan du benytte anledningen til å be om en billigere pris på dine forsikringer.