Sameieforsikring og borettslagforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis
Leveres av forsikre.matkasse.com

Antall bygg i sameiet
Dette feltet må fylles ut

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Dersom man bor i sameie eller borettslag er det en rekke forskjellige ting som kan komme til å skje

Er du ansvarlig for forsikring i et sameie eller borettslag? Det kan være mye å sette seg inn i for å velge riktig forsikring til akkurat ditt bofellesskap. For å få mest mulig ut av forsikringen er det imidlertid viktig å gjøre nettopp dette.

Det er stor variasjon på forsikringsmarkedet og man kan potensielt spare tusenvis av kroner ved å velge riktig forsikring. Her går vi gjennom hvilke ting du skal se etter på sameieforsikring og borettslagforsikring. Du får også tips til hvordan du skal skaffe den billigste forsikringen til ditt sameie eller borettslag.

Hva er forsikring til sameie og borettslag?

Sameieforsikring og borettslagforsikring er spesifikke forsikringer til denne typen bofellesskap. Forsikringspakkene er omfattende og inkluderer flere typer dekning for både personer, bygninger og ansvar.

I motsetning til de fleste andre forsikringer på det norske bedriftsmarkedet tilbys ikke sameieforsikring og borettslagforsikring med nivåstruktur. På disse forsikringstypene får man en omfattende pakke og prisen styres av sameiet eller borettslaget forsikringen skal gjelde for.

Men sameieforsikring og borettslagforsikring handler i bunn og grunn om at bofellesskapet deres skal være sikret mot plutselig uforutsette hendelser. Dette kan bli kostbart for ansvarlige parter og det er derfor svært viktig å få denne forsikringen på plass.

Hvorfor trenger man forsikring til sameie og borettslag?

Den økonomiske sikkerheten sameieforsikring eller borettslagforsikring gir vil også være den største motivasjonen for mange. Så lenge forsikringspakken er på plass trenger man ikke å bekymre seg for økonomiske erstatningskrav.

En god sameie- eller borettslagforsikring sikrer også fortgang i reparasjoner etter en ulykke har inntruffet. Altså blir det mindre ventetid både for de ansvarlige og beboerne i sameiet eller borettslaget.

Med tanke på sikkerhet er det også viktig å tegne en god forsikring for ditt sameie eller borettslag. Forsikringspakken dekker eksempelvis ulykkesforsikring på personer i forbindelse med dugnad.

Når beboerne i et sameie eller borettslag vet at en god forsikring er tegnet for fellesskapet vil dette gjøre området deres mer attraktivt. Altså har sameieforsikring og borettslagforsikring både økonomiske, sikkerhetsmessige og verdimessige fordeler.

Dette skal en sameieforsikring eller borettslagforsikring dekke

Som nevnt inkluderer en sameieforsikring og borettslagforsikring en rekke forskjellige typer dekning. De viktigste områdene for akkurat bygningene er:

  • skader på bygninger, eiendeler og maskiner
  • maskinskade på heiser, rulletrapper, ventilasjonssystem og lignende
  • skadedyrforsikring (bekjempelse av skadedyr i borettslaget/sameiet)

Videre tilbys sameie- og borettslagforsikring også med følgende dekning for andre potensielle risikofaktorer:

  • styrets ansvar
  • ulykkesforsikring på personer i forbindelse med dugnad
  • ansvarsforsikring
  • rettshjelp
  • kriminalitet (dersom en ansatt eller et styremedlem begår en straffbar handling som medfører erstatningskrav for sameiet eller borettslaget)
  • personforsikring for de ansatte

Med andre ord er denne forsikringstypen helhetlig og svært gunstig for sameier og borettslag. Den sørger for at økonomiske erstatningskrav dekkes og at ansatte og beboere er trygge i bofellesskapet.

For å skaffe best mulig forsikring til ditt sameie eller borettslag er det en del ting du bør gjøre. Den beste forsikringen får man enklest dersom man kartlegger egne behov.

Slik skaffer du best forsikring til ditt sameie eller borettslag

Sameieforsikringen eller borettslagforsikringen til et annet bofellesskap trenger ikke å være den beste for deres. Sameierne og borettslagene rundt i landet er svært forskjellige og det betyr også at de vil ha forskjellige behov med tanke på forsikring.

For å skaffe den beste forsikringen til ditt sameie eller borettslag bør du begynne med å kartlegge potensielle risikoområder i byggene du har ansvar for. Tenk gjennom kostnaden ved eventuelle skader eller ulykker, og hvilken grad av dekning dere har behov for.

Dersom dere har klart for dere hva dere egentlig trenger i en sameieforsikring eller borettslagforsikring vil letingen blir lettere. Da kan man enkelt skille mellom aktuelle tilbud og de som ikke er relevante for det dere trenger.

Få billigst mulig sameieforsikring eller borettslagforsikring

Pris vil selvfølgelig også være en viktig faktor når man skal velge sameieforsikring eller borettslagforsikring. For å skaffe så billig forsikring som mulig er det viktig å benytte seg av markedskonkurransen for alt den er verdt.

Forsikringsselskapene gjennomfører nemlig individuelle risikoanalyser når man søker om forsikring hos dem. Det betyr at prisen dere får oss ett selskap ikke nødvendigvis trenger å være lik den dere får hos et annet. Bakgrunnen for dette er intern skadehistorikk hos forsikringsselskapet.

Konklusjonen på risikoanalysen handler nemlig om hvilken erfaring forsikringsselskapet har. Dersom sameier eller borettslag som ligner deres har kostet forsikringsselskapet mye penger tidligere vil premien bli dyr.

Trikset er derfor å finne det forsikringsselskapet som har best skadehistorikk for deres behov. Når selskapet løper en lavere risiko på forsikringen vil dere også få et rimeligere tilbud.

Ønsker du fiber til borettslag? Ta kontakt med Fiberdeal for beste pris.

Bruk en anbudsside til å søke om sameieforsikring eller borettslagforsikring

Det betyr altså at det kan kreve en del leting å finne riktig sameieforsikring eller borettslagforsikring til ditt bofellesskap. Baksiden ved dette er at det er tidkrevende. Som også er hovedgrunnen til at du bør bruke en anbudsside til å finne riktig forsikring til ditt sameie eller borettslag.

På forsikre.matkasse.com tilbyr vi en slik anbudstjeneste. Her fyller du enkelt inn informasjon om ditt sameie eller borettslag og sender inn søknaden. Deretter videresender vi informasjonen til våre samarbeidspartnere.

Disse forsikringsselskapene vet at de konkurrerer om dere som kunde. Derfor utarbeider de kompetitive tilbud i første omgang av søknadsprosessen. I løpet av kort tid mottar dere de beste forsikringstilbudene i retur.

Tjenesten var både gratis og uforpliktende. Altså trenger dere ikke å takke ja til noen av tilbudene om sameieforsikring eller borettslagforsikring. Allikevel gir anbudstjenesten dere en god oversikt over alternativene deres slik at dere vet hva dere har å velge mellom.

På utkikk etter en gunstig sameie- eller borettslagforsikring? Send inn søknaden deres på anbud i dag.