Privatforsikring – Få billig forsikring ved å sende inn ditt forsikringsbehov til flere tilbydere

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Med mindre man ønsker å leve helt på kanten og virkelig ta risikofylte sjanser i hverdagen er det viktig å skaffe seg privatforsikring. Når du sammenligner årlig premie på forsikringen med hvor mye du risikerer å miste uten blir regnestykket et forholdsvis enkelt et.

Allikevel skal det sies at det er en god idé å holde prisen på ting du uansett må betale for så lav som mulig. Derfor er det lurt å skaffe seg billig privatforsikring. Men med et forsikringsmarked som bare vokser og vokser kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne.

For at du skal få en så billig forsikring som mulig er det viktig at du setter deg litt inn i hvordan denne sektoren fungerer i Norge. Da kan du utnytte den beinharde konkurransen så mye som mulig – og spare noen kroner i prosessen.

Hvilke forsikringstyper ligger under begrepet privatforsikring?

Privatforsikring er helt enkelt paraplybegrepet for forsikringer til privatpersoner. Med andre ord er det et helt hav av forskjellige forsikringstyper som befinner seg under privatforsikring. Det er vanlig at disse forsikringene tilbys i pakker fra forsikringsselskapene.

Den kanskje vanligste privatforsikringen i dag kalles for en innboforsikring. Denne dekker innholdet i boligen din dersom det skulle brenne – eller en tyv bryter seg inn og stjeler noe verdifullt. I samme kategori, altså forsikring til boligen, finner man også husforsikringer. Disse er laget for å beskytte hus eller leiligheten mot utvendige ulykker.

Med tanke på forsikring til andre større eiendeler finnes det tilbud til nesten alt. Vanligst er dog bilforsikring, men du kan også forsikre motorsykkel, moped, båt, traktor, og andre kjøretøy.

Så finnes det selvfølgelig forsikring til deg som person. Bortsett fra reiseforsikring har disse blitt mer populære i de senere årene. Dette er ting som ulykkesforsikring, behandlingsforsikring, personforsikring, barneforsikring, inntektsforsikring, osv. Disse forsikringstypene handler om å skape trygghet dersom noe uforutsett skulle hende med deg.

Altså er det forholdsvis mange privatforsikringer å velge blant. Noen av dem vil være helt nødvendige, mens andre ikke trenger å være like relevante for deg. Men hvorfor trenger vi egentlig privatforsikring?

Hvorfor trenger man privatforsikring?

Dette spørsmålet kan det selvfølgelig argumenteres for både for og i mot. Dersom du ønsker trygghet i hverdagen for deg og dine gjør du lurt i å lytte til argumentene for:

Økonomisk sikkerhet – Det er lett å tenke at man klarer seg økonomisk, selv i uforutsette hendelser. Det mange ikke tenker på er, eksempelvis, hvor mye penger det koster å bygge opp et hus fra bunnen av. Eller å erstatte en hel billast med stjålne eiendeler. For ikke å snakke om kostnadene på å reparere en vraket bil. Med privatforsikring er du sikret slik at du slipper å uroe deg for det økonomiske når uhellet først er ute.

Helsemessig trygghet – Enten du skaffer deg behandlingsforsikring her hjemme eller legger ut på reise gir en privatforsikring deg trygghet for helsen. Si at du skader deg mens du er på ferie og må legges inn på sykehus. Det er få andre land enn de skandinaviske der gode helsetjenester er billige. Og dersom du trenger behandling for å komme raskere tilbake til jobb etter en ulykke kan også en ulykke- og behandlingsforsikring hjelpe deg. Uansett er helsen i bedre hender med en god forsikring på plass.

Sinnsro – Som oftest er det snakk om forholdsvis beskjedne månedsbeløp for å skaffe en god forsikringspakke på privatforsikring. Dersom du gjør deg selv oppmerksom på hvor mye penger du sparer hvis noe plutselig skulle skje vil en forsikring også gi deg sinnsro. Da vet du at du får hjelp og erstatning av forsikringsselskapet ditt ved uforutsette hendelser.

Markedet for privatforsikring i Norge

Som nevnt har markedet for privatforsikring et godt fotfeste – og har vokst mye den seneste tiden. Allikevel finnes det også veletablerte forsikringsselskaper i Norge som har vært i drift over flere generasjoner.

Fordelen med et konkurransedyktig marked er at du som forbruker får mye å velge blant. Det er alltid en god ting, som du bør benytte deg av. Forsikringsselskapene er nemlig ute etter deg som kunde, og det betyr at du sitter med alle kortene på hånden.

En annen stor fordel med denne konkurransen er at forskjellige tilbydere av forsikringer har unike databaser for utregning av forsikringspremien din. Hva betyr det? Jo, det betyr at du kan skaffe deg billig privatforsikring så lenge du leter godt nok.

Si at Forsikringsselskap A har svært dårlig statistikk på bilen din. Dette handler helt enkelt om at flere sjåfører med denne modellen har kostet selskapet mange penger tidligere. Konsekvensen blir at din bilforsikring får en dyr premie.

Gå til Forsikringsselskap B. Der er det ikke én eneste sjåfør med din biltype som har krasjet. Risikoen beregnes som lavere, og du får dermed et veldig mye gunstigere forsikringstilbud. Slik kan man dra nytte av markedskonkurransen.

Det er selvfølgelig én stor ulempe med eksempelet vi har skissert her. Det tar ganske mye tid å lete opp tilbud blant alle tilbyderne av privatforsikring her i landet. Heldigvis finnes det en enkel løsning på akkurat dette.

forsikre.matkasse.com gjør jobben for deg

Vi gjør det enkelt å skaffe seg en billig privatforsikring. Du sparer også en hel del tid når du slipper å lete etter gode forsikringstilbud selv. Slik fungerer en forsikre.matkasse.com:

  1. Du finner ut av hvilke forsikringer du har behov for. For å få mest mulig ut av forsikre.matkasse.com er det viktig at du har tenkt godt gjennom hva disse er i forkant av søknaden. Ta utgangspunkt de forsikringer du har. Vi kommer tilbake til hvordan du skal identifisere behovene dine om litt.
  2. Vi sender ut søknaden din på anbud. Det betyr helt enkelt at den sendes til våre samarbeidspartnere, som så utarbeider tilbud basert på søknadskriteriene dine. Du trenger ikke å gjøre noen ting mens denne prosessen foregår, og slipper dermed endeløse samtaler med representanter fra forskjellige forsikringsselskap.
  3. Du mottar de beste tilbudene fra samarbeidspartnerne våre. Alle tilbudene er uforpliktende, så du kan velge og vrake akkurat slik du ønsker. Om du ikke skulle ha lyst på noen av tilbudene er det også helt greit.

forsikre.matkasse.com er gratis å bruke.

Fordeler med anbudssider

Når du tar i bruk en anbudsside for å skaffe deg tilbud på billig privatforsikring kommer dette med en god del fordeler. Først og fremst får du en skikkelig oversikt over alternativene dine.

Videre gjør en anbudsside hele prosessen både lettere og mindre tidkrevende. Du trenger ikke å gjøre research på egenhånd, eller snakke med de forskjellige forsikringsselskapene. Og om du allikevel skulle ønske dette har du noe å gå ut fra i samtalen. Dette gjør letingen din enkel og grei – og du kan føle deg sikker på at du får et rimelig tilbud.

Det er nemlig slik at de forskjellige tilbyderne som samarbeider med anbudssider vet at de konkurrerer om kundene. I stedet for å måtte forklare hvert enkelt selskap at du vurderer andre alternativer får tilbyderne beskjed om dette automatisk. Det betyr en billig privatforsikring for deg – uten noen ubehagelige prute-samtaler.

Det er lett å undervurdere verdien av markedskonkurranse som forbruker. Men enten man gjør seg bevisst det eller ei medfører flere tilbydere en lavere pris. Når du bruker en anbudsside for å skaffe privatforsikringen din drar du nytte av denne konkurransen til det fulle.

Tips: Få billig strøm til ding bolig med med Strømdeals.no

Slik velger du riktig privatforsikring for dine behov

Først og fremst er det slik at alle bør ha en grunnpakke med forsikringer, der hus, eiendeler og bil er forsikret. Du gjør også lurt i å skaffe deg en god reiseforsikring som er gyldig for hele familien. Å reise til utlandet uten reiseforsikring kan bli svindyrt, og potensielt farlig dersom du drar til et u-land.

I tillegg til disse basisforsikringene må du kikke på hva behovene dine er, og da særlig med tanke på hva slags ekstra trygghet du ønsker. Er du redd for at du skal bli syk i fremtiden? At du kanskje får behov for behandlinger du ikke kan vente på i det offentlige helsesystemet? Eller henger det et dyrebart maleri hjemme det ville være svært dumt å bli frastjålet?

En god strategi for å identifisere hvilke forsikringsbehov du har er ved å tenke gjennom hva du er redd for å miste når det gjelder eiendeler. Og hvilke situasjoner du er redd for at kan komme til å oppstå med tanke på deg selv og dine.

Vær også oppmerksom på at alle store forsikringsselskaper i Norge tilbyr pakkeavtaler på forsikringene sine, med rabatter i henhold til antall forsikringer. Altså lønner det seg definitivt å skaffe alle forsikringene hos samme selskap. Men husk på å se nøye gjennom vilkårene for de forskjellige tilbudene, slik at du har best forsikring på de områdene du har mest behov.

Med en lett oversikt over hva du trenger er det bare å sette i gang og legge forsikringssøknaden din på anbud i dag!