Vi hjelper deg med å finne best båtforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

En båt er for svært mange nordmenn synonymt med en avslappende sommersesong der man bokstavelig talt kan reise dit vinden bærer. Dersom du har gått til investering av en båt har du sannsynligvis også skaffet deg en båtforsikring. Eller i alle fall begynt å kikke på de forskjellige tilbudene på markedet.

Avhengig av hvor stor eller liten båten er, er disse kjøretøyene som oftest en forholdsvis stor investering for familiene som kjøper dem. Og da er det selvfølgelig viktig å skaffe en ordentlig båtforsikring.

Det kan imidlertid være vanskelig å finne fram til de beste tilbudene på dagens forsikringsmarked. Tilbyderne kniver om kundene og hvis man ikke holder hodet kaldt kan det rett og slett blir ganske forvirrende å tegne forsikring. Her får du det du trenger å vite om båtforsikring, samt hvordan du skaffer den billigste.

Hva er båtforsikring?

En båtforsikring sikrer båten og de som befinner seg på den mot forskjellige skader og uhell. Akkurat som med en bilforsikring sørger altså forsikring til båten for at dere som oppholder dere på den er trygge. Det vil være variasjon blant tilbyderne, men båtforsikringen skal også dekke fysiske skader på båten.

Hvordan de forskjellige båtforsikringstypene er strukturert avhenger av forsikringsselskapet. På lik linje med andre forsikringer til kjøretøy er det gjerne forskjellige nivåer av forsikringsdekning. Hvilken som er best for din båt vil avhenge av pris, byggeår, ønsket uhellsdekning og en rekke andre ting – samt selskapets risikoanalyse.

Men båtforsikringen sørger altså for at både dere og båten vil være helt trygge dersom det skulle skje noe uventet. Og på bakgrunn av dette, samt at så mange nordmenn har båt, er båtforsikring en svært populær forsikringstype. Konkurransen vil alltid være gunstig for deg som forbruker, som vi vil se litt senere.

Det som er sikkert er at uansett om du har en gammel eller ny båt bør du skaffe deg båtforsikring. Båten er tross alt en økonomisk investering det ville være svært leit om gikk tapt eller endte opp med å koste unødvendig mye. De aller fleste båteiere velger å forsikre båten sin – og det er det mange gode grunner til.

Derfor bør du skaffe deg båtforsikring

Dersom man sammenligner en båt med en bil blir det raskt tydelig hvorfor en forsikring er en god idé. Akkurat som risikoen på veien er det risikoer ved å befinne seg i en båt på vannet. En rekke uventede situasjoner kan oppstå og med en båtforsikring på plass kan dere føle dere veldig mye tryggere.

Først og fremst gir båtforsikringen en god økonomisk sikkerhet. Som nevnt er båten en investering, selvfølgelig pengemessig, men også med tanke på fritid og familiehygge. Når man forsikrer denne eiendelen trenger man ikke å være redd for at man ikke vil ha råd til å reparere den. Forsikringen sørger for at dere får hjelp med det dere trenger etter et uhell eller en ulykke på vannet.

Videre inkluderer også en del båtforsikringer person- og båtredning. Denne forsikringstypen gjør det altså helt enkelt tryggere for deg og familien din å befinne seg på vannet. Det er godt å vite at man har hjelp i båtforsikringen sin dersom noe dramatisk skulle skje. Da kan man også kose seg helt avslappet på båtturen.

Denne sinnsroen er et annet godt argument for å skaffe seg båtforsikring. Om du er bevisst det eller ikke blir vi som oftest roligere når vi vet at vi er godt sikret mot ulykker eller uhell. Altså blir båtferien sannsynligvis mer avslappet med en båtforsikring – og du trenger ikke å bekymre deg for at du vil stå alene dersom noe uventet skulle skje.

Dette bør båtforsikringen inneholde

Som nevnt er gjerne båtforsikringer strukturert på lik linje med bilforsikringer. Altså kan du velge mellom type liten, medium, og stor dekning på båtforsikringen din. Men det er selvfølgelig alltid rom for å skreddersy en forsikring. Ikke vær redd for å be aktuelle forsikringsselskap om et tilbud dersom det er noe spesielt du trenger dekning på.

Båtforsikring type ’Liten’, som gjerne kalles ansvar eller delkasko, har kun det basale dekningsnivået på båten din. For deg som har en eldre båt og er en rutinert båtfører kan det hende at du ikke trenger mer enn innholdet i denne forsikringen.

Du blir nødt til å ta en vurdering på hva dine behov er i forhold til båtforsikring. Og du gjør lurt i å gjøre det før du tegner forsikring. Da kan du være sikker på at du er fornøyd med forsikringstypen du går for – og at du har dekning der du trenger det.

Allikevel er det visse minimumskrav du bør stille til båtforsikringen. De viktigste av disse er:

  • person- og båtredning
  • dekning for løst utstyr og personlige eiendeler
  • ulykke, altså skade på båtfører og/eller passasjerer
  • dekning for brann og tyveri
  • ansvar og rettshjelp

Dette handler i bunn og grunn om at du må gjøre en vurdering av hvilket nivå av sikkerhet du ønsker på vannet. Dersom du har dette klart for deg vil letingen etter den beste båtforsikringen bli en hel del lettere.

Muligheter for ekstratillegg på båtforsikringen

Som med bilforsikring har du selvfølgelig også mulighet til å oppgradere båtforsikringen til å gi deg en mer omfattende dekning. Da vil rimeligvis forsikringspremien bli dyrere. Men avhengig av hvilken båt du farter rundt med kan det godt hende at du gjør lurt i å velge en forsikring som er litt dyrere.

For å bli så fornøyd som mulig med forsikringen din er det viktig at du tar en titt på hva du egentlig ønsker til båten din. Er det viktig for deg med en garanti dersom båten blir totalskadet? Vil du ha erstatning for eventuell grunnkjøring med båten? Ønsker dere forsikring for eventuelt ferieavbrudd?

Det er stor variasjon blant de forskjellige forsikringsselskapene med tanke på hva du kan skaffe deg som tilleggsdekning på båtforsikringen. Derfor er det viktig at du vet akkurat hva du trenger. På denne måten vil du kunne velge en forsikring som gir den dekningen dere ønsker.

Vanlige tilbud om tilleggstjenester på båtforsikring inkluderer gjerne:

  • garanti for totalskade på båten
  • skade under seilbåtregatta
  • dekning for kollisjon
  • redusert egenandel

Allikevel vil det være variasjon blant forsikringsselskapene. Du vil oppleve at noen leverandører ikke tilbyr tjenester andre ser på som helt selvsagte. Så hvor får du egentlig den beste båtforsikringen?

Hvor får du den beste båtforsikringen?

Svaret på dette spørsmålet er helt avhengig av både deg selv og båten din. En god båtforsikring handler i bunn og grunn om at du er fornøyd med dekningen din. Og at dere føler dere trygge når dere ferdes med båten på vannet.

For å få den beste båtforsikringen må du derfor, som nevnt tidligere, lage deg en skikkelig oversikt på hvilke behov dere egentlig har. Hvor mye er du villig til å betale for at båt og passasjerer er sikrede? Har du en dyr båt som potensielt kan bli svindyr å reparere? Hva er månedsbudsjettet ditt for båtforsikringen?

Alle disse faktorene bør spille inn i en helhetsvurdering av hvilken dekning du og dere ønsker på båtforsikringen deres. Det som skal sies er at det er lurt å velge et forsikringsselskap som har lang erfaring med båtforsikring. Da vil du møte erfarne rådgivere som også kan hjelpe deg med å sette sammen en god forsikringspakke til båten.

Vær imidlertid oppmerksom på at den beste båtforsikringen alltid vil være en balansegang mellom pris og forsikringsdekning. Du kan kanskje finne en superbillig forsikring – som ikke egentlig dekker særlig mye. Så er det selvfølgelig de tilbudene som har en helt fabelaktig dekning, men koster skjorta.

Trikset er derfor å finne det forsikringsselskapet som kan gi deg mest og best valuta for pengene. Da gjelder det å benytte seg av markedskonkurransen for båtforsikring som vi har i Norge.

Slik skaffer du billigst mulig båtforsikring

Det er nemlig slik at du sannsynligvis vil oppleve ganske stor variasjon i tilbudene du mottar på en søknad om båtforsikring. Og det til tross for at det er snakk om samme søker og samme type båt. Bakgrunnen for dette er risikoanalysen forsikringsselskapene gjennomfører når du søker om båtforsikring.

Dette handler helt enkelt om at forsikringsselskapene tar en risiko når de gir deg et tilbud på båtforsikring. For det finnes en sannsynlighet for at du vil benytte deg av den – og dermed koste dem en hel del penger.

Sannsynligheten for at dette skjer vil i stor grad bestemme hvilken forsikringspremie du får tilbud om på båtforsikringen. Og måten forsikringsselskapene fastsetter denne sannsynligheten er basert på deres egen, interne skadestatistikk.

Det kan for eksempel hende at det forsikringsselskapet du søker hos først har hatt veldig mange skadesaker på akkurat den typen båt du ønsker forsikring til. Da beregnes risikoen som høy, og forsikringen blir dyr. Så kan det være et annet forsikringsselskap som har færre skadesaker på din båtmodell, og dermed beregner en lavere risiko på forsikringen.

Derfor er det viktig at du fremskaffer så mange tilbud på båtforsikring som mulig. Dette er den eneste måten å forsikre seg om at man ender opp med den beste. Problemet er bare at denne typen leting kan være fryktelig tidkrevende dersom man gjør den på egenhånd.

Legg ut søknaden din om båtforsikring på anbud

Dersom du er på utkikk etter en god båtforsikring kan det være lurt å legge søknaden din ut på anbud. Dette gjør du via en anbudsside som sørger for størsteparten av forsikringsletingen for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende, samtidig som den gir deg en god oversikt over markedet for båtforsikring.

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut opplysninger om deg selv samt hva slags dekning du ønsker til båten din. forsikre.matkasse.com sender søknaden ut til sine samarbeidspartnere, og i retur mottar du de beste tilbudene på båtforsikring.

Forsikringsselskapene som samarbeider med forsikre.matkasse.com vet at de konkurrerer om deg som kunde. Derfor utarbeider de også svært kompetitive tilbud når de mottar søknaden din. Resultatet er at du ender opp med en billig båtforsikring – og sparer tid i samme slengen.

Så hvis du er ute etter en god og billig båtforsikring er det bare å sette i gang og sende inn søknaden din i dag.