Vi hjelper deg med å finne best campingvognforsikring

Campingvognforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Campingvogn er et tradisjonsrikt ferievalg for en rekke nordmenn. En campingvogn gjør det mulig å reise Europa rundt i bilen – og gjør også turen veldig mye billigere når man slipper å sove på hotell. Derfor assosieres en campingvogn gjerne med gode minner, hyggelige familiestunder, og spennende eventyr langs veien.

Så er det ikke til å stikke under en stol at campingvogner er forholdsvis dyre fremkomstmidler. Til sammenligning med en bil kan du selvfølgelig få veldig mye for pengene. Men det vil allikevel være en investering å skaffe seg campingvogn.

På bakgrunn av dette er det viktig å tegne en god campingvognforsikring som dekker både campingvognen og dere som befinner dere i den. Markedet er flust med tilbud – men hvordan finner du den beste og billigste forsikringen til deres behov?

Her tar vi en titt på nettopp dette, samt hvordan dere skal identifisere hvilke forsikringsbehov dere egentlig har for campingvognen. Les videre, så vil det bli veldig mye lettere for dere å skaffe seg en god campingvognforsikring.

Hva er en campingvognforsikring?

En campingvognforsikring er kort og godt en forsikring med dekning spesifikt for campingvognen deres. Det er stor variasjon fra tilbyder til tilbyder og forsikringspakke til forsikringspakke. Men akkurat som med en bilforsikring sørger denne forsikringen for at campingvognen deres er i gode hender.

Campingvognforsikringer tilbys gjerne i typene ’liten’, ’middels’ og ’stor’, med forskjellig struktur avhengig av hvilket selskap dere forsikrer hos. Dekningsgraden vil altså variere og dere må selv vurdere hva slags behov dere har for campingvognen deres.

Fordi en campingvogn teknisk sett er en forlengelse av personbilen den henger fast i er det ikke lovpålagt å skaffe seg forsikring på den. Allikevel er det vel verdt å kikke på kost/nytte av å tegne en campingvognforsikring. De fleste vil komme frem til at det i stor grad lønner seg å betale premien mot hva en skade potensielt kan komme til å koste.

Campingvognforsikringen er altså primært en forsikring for maskineriet. Personskade ved en ulykke eller lignende vil falle under bilforsikringen (internlenke). Men med tanke på hvilken investering en campingvogn er vil det nesten alltid være en god idé å tegne en skikkelig forsikring til den.

Derfor bør du skaffe deg campingvognforsikring

Det kan skje utrolig mye rart med kjøretøy. Risikoen for at man vil komme ut for en ulykke eller et uhell er heldigvis liten. Men sjansen er der allikevel, og det bør du sikre deg mot gjennom en god campingvognforsikring.

Først og fremst gir en slik avtale deg en økonomisk sikkerhet du ikke kan drømme om uten forsikringen. Så lenge du betaler premien din er du dekket for svært høye beløp dersom noe uventet skulle skje med vognen deres. Da trenger dere heller ikke bekymre dere for å måtte bruke av bufferkontoen hvis campingvognen skulle bli skadet.

For de fleste som eier en campingvogn har den stor sentimental betydning. Spesielt dersom man har brukt den på ferie i familiesammenheng over flere sesonger. Tanken på at man mister denne gjenstanden, og heller ikke får hjelp til å reparere den, bør være nok til å motivere til en campingvognforsikring.

Når man skaffer seg forsikring får man i tillegg én annen ting med på kjøpet, og det er sinnsro. Selv om du kanskje ikke bevisst bekymrer deg for at noe skal skje uten forsikring vet du allikevel at sjansen er der. Dersom du skaffer en god campingvognforsikring kan du kjøre på veien med god samvittighet, vel vitende om at dere er dekket hvis noe skulle skje.

Hva bør campingvognforsikringen dekke?

Akkurat som på en bilforsikring er det forskjellige nivåer av forsikringsdekning. Til campingvogn har man ikke det som kalles for ’ansvarsforsikring’ på biler, i og med at vognen faller under forsikringen til personbilen. Allikevel kan det være lurt å skaffe seg i alle fall en minimumsforsikring til campingvognen.

Denne forsikringen, type ’liten’, som gjerne kalles ’campingvogn delkasko’ eller lignende, er et godt alternativ for erfarne sjåfører med en eldre campingvogn. Man må alltid vurdere verdien på vognen og sannsynligheten for at noe vil skje, opp mot forsikringspremien.

En god liste til minstekrav til campingvognforsikringen å gå ut i fra er:

 • dekning ved tyveri
 • dekning ved brann
 • skader på glass i campingvognen
 • veihjelp

Hvis dere har en eldre campingvogn av liten verdi som dere er godt vante med kan det hende at denne forsikringen holder for dere. Det er lurt å sette seg ned og skrive en liste over hvilke ting man ønsker sikkerhet på. Da vil det være lettere å finne et godt tilbud på campingvognforsikringen når man først begynner å lete.

Vær imidlertid obs på at ansvarsforsikringen på bilen, som campingvognen får en forlengelse av, kun dekker skader på andres eiendom og personskader. Samtlige andre dekninger må dere tegne egen forsikring for. Derfor vil det ofte være en god idé å se på muligheten for ekstra dekning i campingvognforsikringen.

Muligheter for ekstra dekning i campingvognforsikring

Dette har mange likhetstrekk med muligheten for økt dekning på bilforsikringen din. Og det blir viktig at dere gjør en vurdering av hvilke potensielle situasjoner i campingvognen dere ønsker dekning for. I de aller fleste tilfeller vil dette være veldig mye mer lønnsomt enn å ta risikoen på egen kappe.

Men campingvognforsikring kommer altså også i typene ’medium og ’stor’, som gjerne kalles ’kasko’ og ’pluss’. Pluss er den mest omfattende forsikringstypen som finnes til campingvogn, og derfor også den dyreste. Har dere en splitter ny campingvogn kan det allikevel hende at dere gjør lurt å skaffe denne forsikringen.

En kaskoforsikring, altså den midterste forsikringstypen til campingvogn har gjerne følgende ekstradekninger:

 • dekning ved kollisjon
 • dekning ved utforkjøring
 • dekning for velting
 • totalskade

Det vil være forskjellig struktur avhengig av selskapet du tegner forsikring hos, men poenget med en kaskoforsikring til campingvognen er litt ekstra trygghet. Dette kan være fint for campingvogner i midtsjiktet (både med tanke på årsmodell og prisklasse).

Så kan man også velge den beste forsikringen til campingvognen som i tillegg til dekningsområdene fra delkasko og kasko også dekker ting som:

 • fuktskade
 • feriegaranti
 • utvidet totalskade

Det er altså mye å velge i når det kommer til campingvognforsikring. Men hvordan skal du finne fram til den som passer best for dere?

Slik finner du den beste campingvognforsikringen for deg

Som nevnt tidligere handler dette om at dere selv identifiserer hvilke forsikringsbehov dere har for campingvognen deres. Hvilket nivå av dekning ønsker dere på campingvognen? Har dere et ubegrenset budsjett for campingvognforsikring? Bruker dere campingvognen ofte eller sjeldent?

Den beste campingvognforsikringen for deg vil alltid være den som får deg til å føle deg trygg når du ferdes på veien med campingvognen din. Husk at poenget med en forsikring er hjelp dersom uhellet skulle skje, men også å skape en sinnsro slik at man føler seg helt avslappet når man bruker vognen.

Det blir altså viktig at dere setter opp en prioriteringsliste over hvordan dere ønsker at campingvognforsikringen deres skal se ut. Deretter kan dere begynne å kontakte forskjellige tilbydere og kikke på alternativene deres. Husk at det er bedre å spørre om særskilte dekningsområder før dere tegner forsikringen enn å få en ubehagelig overraskelse i etterkant.

Når man har skaffet seg en god oversikt over de forskjellige dekningene som tilbys til campingvogn kan man begynne å gjøre en kost/nytte-vurdering. Da er det også på tide å la den enorme på forsikringsmarkedet begynne å jobbe til din fordel.

Hvordan skaffer man billig campingvognforsikring?

En stor markedskonkurranse vil alltid være gunstig for deg som forbruker. Da drives prisene ned og tilbyderne blir tvunget til å utarbeide bedre og bedre forsikringspakker. Hvis du ønsker en billig campingvognforsikring bør du definitivt dra nytte av dette.

Vær obs på at prisen på campingvognforsikringen vil variere fra selskap til selskap. Det er fordi de alle baserer vurderingen sin på det som kalles for en risikoanalyse. Og resultatet forsikringsselskapene kommer fram til vil variere, tidvis i stor grad.

Når du søker om forsikring til campingvognen din trekker saksbehandleren frem en intern database over tidligere skadesaker. Dersom denne omfatter en høy prosent av skader på den typen campingvogn du ønsker forsikring på vil forsikringspremien bli dyr.

Et annet selskap har kanskje veldig mange færre skadesaker og tar derfor en mindre kalkulert risiko når de tilbyr deg campingvognforsikring. Konsekvensen blir at du hos denne leverandøren får et gunstigere tilbud.

Altså er det fullt mulig å skaffe seg en billig campingvognforsikring. Du må bare være villig til å lete lenge nok etter den. Baksiden ved dette er selvfølgelig at det er tidkrevende og kan oppleves som forvirrende.

Bruk en anbudsside til å finne campingvognforsikring

Det er også grunnen til at du bør benytte deg av en anbudsside til å finne den beste og billigste campingvognforsikringen. forsikre.matkasse.com gjør letingen enkel og sørger for at du får kompetitive og gunstige tilbud på forsikringssøknaden din.

Her fyller du inn personopplysninger samt informasjon om campingvognforsikringen du ønsker. Deretter sendes søknaden din ut på anbud til våre samarbeidspartnere – og du mottar de beste tilbudene på campingvognforsikring for deres behov.

Tjenesten er helt uforpliktende, og også gratis, å bruke. Samtidig gir den deg en svært god oversikt over hvilke alternativer du har for en god forsikring til campingvognen.

Er du på utkikk etter en billig campingvognforsikring? Send inn søknaden din på anbud i dag.