Vi hjelper deg med å finne best dyreforsikring

Dyreforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Hund, katt og hest er svært populære kjæledyr i Norge. Faktisk har cirka hver tredje norske husstand en hund eller katt – og så er det selvfølgelig også de som eier hest. Kjæledyr blir et viktig familiemedlem, og kanskje spesielt dersom man har barn i huset. Det blir en flott prosess å følge katten eller hunden fra leken unge eller valp til voksent dyr.

Hvis du har dyr vet du at noe av det verste tenkelige som kan skje er at det blir sykt eller dør brått. Da blir det nettopp som å miste et medlem av familien, og en stor del av hverdagen blir forandret. I tillegg til dette kan det være kostbart å dekke utgifter i forbindelse med uventede hendelser.

Med hund eller katt i hus – og kanskje spesielt hvis du har hest – bør du kikke på en dyreforsikring. Hvordan du skaffer deg den beste, og hvorfor du bør investere i en slik forsikring, tar vi en titt på her.

Hva er en dyreforsikring?

En dyreforsikring er simpelthen en forsikring som sikrer dyret ditt mot uforutsette hendelser. Tenk på den på samme måte som en person- eller reiseforsikring til deg selv og resten av familiemedlemmene dine. Dyreforsikringen sørger for at hunden, katten eller hesten din er sikret når helse eller liv er truet.

Det vil være varierende dekning blant de forskjellige forsikringsselskapene når du skal skaffe dyreforsikring. Allikevel har de alle til felles at det kun tilbys dyreforsikring til dyrene hest, katt og hund som standardpakker. Andre dyreraser må man eventuelt forhøre seg om hos forsikringsselskapet.

Dyreforsikringene er gjerne strukturert i to tilbud hos forsikringsselskapene. Hvilken utbetaling og dekning du får dersom dyret ditt blir sykt eller dør vil avhenge av tilbudet du velger. Men poenget med dyreforsikringen er altså at du skal slippe å bekymre deg for de økonomiske konsekvensene i forbindelse med at dyret blir sykt eller dør.

Som med alle andre forsikringstyper blir det viktig å vurdere forsikringens dekning opp mot premien dere betaler for den. Husk at forsikringsselskapene vil vurdere dyret som en verdi og beregne risiko og forsikringspris ut fra dette. Vi kommer tilbake til hvordan du skaffer best mulig dyreforsikring om litt.

Hvorfor bør du skaffe deg dyreforsikring?

Men aller først kan det være lurt å ta en titt på grunnene til å skaffe seg en god dyreforsikring. Dette vil selvfølgelig avhenge av dyret ditt og om du ønsker å forsikre det. Men dersom du har investert i et renraset kjæledyr vil det ofte ha kostet en del penger. Da er katten, hunden eller hesten å regne som en investering.

På bakgrunn av dette vil en dyreforsikring sørge for at denne økonomiske investeringen er beskyttet. Gjennom dekningen vil dere ha forsikring dersom dyret skulle bli sykt eller dø. Dette vil for veldig mange familier oppleves som sørgelig og da er det godt å slippe bekymringer rundt hvordan man skal dekke opp for den tapte utgiften.

De fleste familier som har dyr er glade i det. En katt eller hund vil som nevnt ofte oppleves som et ekstra familiemedlem. Og akkurat som at det er godt å ha sikring for menneskene i flokken vil det skape en emosjonell trygghet å vite at dyret har en tilsvarende forsikring. Da vet dere også at forsikringen vil hjelpe dere om dyret skulle bli sykt og trenger hjelp.

Kanskje spesielt for de som har hest eller kostbare dyr av ren rase gir kombinasjonen av disse to tingene en sinnsro. På den ene siden er den rent økonomiske risikoen i forbindelse med dyret sikret. Og på den andre vet du og dere at dette kjæledyret vil få hjelpen det trenger i uforutsette medisinske situasjoner.

Disse dyrene dekkes under dyreforsikringen

Som vi så vidt har vært inne på er det altså kun katt, hund og hest som dekkes under de store norske dyreforsikringene. Dette handler i bunn og grunn om risikovurderingen forsikringsselskapene alltid må forholde seg til når de skal sette sammen et tilbud.

Fordi så mange norske familier har hund, katt og hest er dette dyr med kjent skadestatistikk. Det er med andre ord mulig for tilbyder å gjøre en risikoanalyse av dyret når det skal utarbeides et forsikringstilbud.

På dyreforsikring velger i tillegg selskapene som oftest å jobbe med fastsatte erstatningssummer. Et dyr er tross alt et dyr, og det er vanskelig å gjøre en individuell risikoanalyse slik som gjøres med mennesker. Men det ville også ha vært vanskelig å fastsette selv en bestemt erstatningssum for andre kjæledyr enn de vanligste.

Derfor er det også slik at du må til mer spesialiserte forsikringsselskap for å skaffe dyreforsikring til andre dyr enn katt, hund og hest. Som alltid vil det da være viktig å gjøre en vurdering av forsikringspremien opp mot verdien på dyret ditt.

Hva dekker dyreforsikringen?

Det er en del variasjon på forsikringsstrukturen avhengig av hvilket dyr som skal forsikres. Det sier seg selv at en katt er mindre kostbar enn en hest – og dette vil reflekteres i forsikringsdekningen og –vilkårene. Allikevel er det visse ting forsikringsselskapene tar utgangspunkt i som en grunnleggende forsikring for dyrene.

Denne basisforsikringen kalles gjerne for en livsforsikring. I praksis betyr det at du forsikrer livet til dyret ditt; du får altså en erstatning dersom det skulle dø av plutselige og uforutsette årsaker.

For hester dekkes det kostnader i forbindelse med at hesten dør (eller må avlives) eller at den blir borte. Avhengig av forsikringssummen du tegner for vil forsikringsselskapet i disse tilfellene erstatte hesten for markedsverdien på en tilsvarende hest. Med tanke på hvilken betydelig investering en hest er bør alle hesteeiere i det minste skaffe seg denne grunnleggende forsikringen.

Hundeforsikring har forskjellige strukturer avhengig av hvilket forsikringsselskap du forsikrer hos. Noen vil dekke kostnader i forbindelse med dødsfall eller en hund som blir borte. Andre dekker behandling av hunden og trekking av tenner i basisforsikringen sin.

Katteforsikringer har også tilsvarende variasjon blant tilbyderne. Der noen kun dekker kostnader i forbindelse med et uventet dødsfall, har andre fokus på behandlingsutgifter. Det blir derfor viktig at du setter deg inn i hvilke behov du har for kjæledyret ditt. Men som på alle andre forsikringer er det selvfølgelig mulighet for å skaffe en mer omfattende dekning.

Mulighet for tilleggstjenester på dyreforsikring

Forsikringsselskapene som tilbyr dyreforsikring har gjerne en pluss-dekning der dyret ditt er dekket i større grad. Dette vil være primært i forbindelse med veterinærutgifter, som kan være svært store dersom dyret ditt blir syk. Vær oppmerksom på at forsikringspremien vil beregnes utfra rase og alder på dyret.

Ekstraforsikring til hest har varierende struktur avhengig av forsikringsselskapet. Noen er delt opp i ’Livsforsikring’ og ’Veterinærforsikring’. Andre har en større dekning som omfatter mer enn bare utgifter i forbindelse med veterinær. Dette kan være ting som:

  • fødselshjelp
  • kastrering i forbindelse sykdom i kjønnsorganer
  • foster/føll som dør/må avlives

Til katter og hunder er det tilsvarende mulighet for å skaffe en ekstradekning på forsikringen. Denne vil da hjelpe dere økonomisk dersom det blir behov for veterinærutgifter på dyret. Det vil allikevel alltid foreligge en forsikringssum dere er dekket opptil. Man må også regne med å betale egenandel på dyreforsikringer.

Om du har behov for en ekstradekning til dyret ditt eller ikke vil være helt avhengig av hvilken investering det har vært å skaffe hunden, katten eller hesten. Som med alle andre forsikringer blir dette en vurderingssak. Dere må finne balansen mellom forsikringsutgifter og potensielle medisinske utgifter på dyret.

Slik velger du riktig dyreforsikring til dine behov

For å velge riktig dyreforsikring må du altså sette deg godt inn i hva de forskjellige selskapene tilbyr. Dette er den absolutt beste måten å skaffe seg god oversikt på. Og da vil du også føle deg trygg på at du får mest mulig forsikringsvaluta for pengene dine.

Det kan være lurt å stille seg selv noen spørsmål angående behovene deres før du begynner å lete blant tilbyderne. Jo mer dere vet om hvilken forsikring dere ønsker, jo lettere vil det være å finne fram til den.

Tenk litt gjennom hvilken økonomisk kapasitet dere har til å betale forsikringen. Kan dere ta sjansen på å ikke forsikre dyret? Er forsikringsdekningen verdt forsikringspremien? Ønsker dere muligheten for å ta dyret med til veterinær hvis det skulle bli nødvendig? Hva skjer dersom dyret plutselig skulle dø?

Husk også på at forsikringsselskapene ofte har mulighet til å være fleksible med forsikringspakkene sine. Dersom dere har spesifikke behov dere ikke finner informasjon om på selskapets nettsider er det bare å spørre.

Bruk en anbudsside til å skaffe deg dyreforsikring

Så vil det selvfølgelig også være viktig for mange å skaffe seg en rimelig dyreforsikring. Dette vil avhenge i stor grad av hundens, kattens eller hestens alder, samt rase. Forsikringsselskapene bruker intern skadehistorikk for å beregne forsikringspremien på forskjellige søknader.

Det betyr også at for å få best mulig forsikring må du i prinsippet lete gjennom så mange tilbud som mulig. Du blir kanskje også nødt til å snakke med flere forsikringsrepresentanter for å få et godt overblikk. Det eneste problemet med denne strategien er at det kan ta utrolig mye tid å finne den perfekte dyreforsikringen.

På forsikre.matkasse.com hjelper vi deg med letejobben. Ved hjelp av tjenesten vår sendes søknaden din om dyreforsikring ut på anbud. Samarbeidspartnerne våre utarbeider sine beste tilbud, og du får et utvalg av disse i retur.

Fordi siden er både gratis og uforpliktende å bruke kan du deretter velge og vrake tilbud slik det passer deg. Dette er en enkel og grei måte å skaffe en billig dyreforsikring som også har dekningen du trenger.

Hvis du er ute etter en dyreforsikring til hunden, katten eller hesten din kan vi hjelpe deg. Send inn søknaden din på anbud i dag!