Vi hjelper deg med å finne den beste husforsikringen

husforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Har man ikke en bunnsolid husforsikring kan deg koste dyrt

’Borte bra, men hjemme best’; uansett om vi bor i hus, leilighet eller tomannsbolig er hjemmet for mange et av de beste stedene som finnes. Da er det også god grunn til å forsikre den dyrebare husstanden.

Dersom du er på utkikk etter forsikring av hjemmet ditt er det sannsynlig at du har kommet over primært to forsikringstyper. De vanligste heter husforsikring og innboforsikring, og selv om begge sikrer boligen er de svært forskjellige.

Her tar vi en titt på hva en husforsikring er, samt hva slags dekning du kan regne med å få på denne typen forsikring. Det er lurt å sette seg godt inn i hvordan forsikringen skal se ut slik at du kan skaffe deg den optimale for din bolig.

Hva er en husforsikring?

Kort sagt sikrer en husforsikring boligen din mot utvendige uforutsette hendelser. Tenk på husforsikringen som et sikkerhetsnett som ligger mellom ytter- og innerveggen på hus eller leilighet.

Du kan lese mer om innboforsikring i denne artikkelen.

På husforsikringen er det altså ting som kan skje med boligens utside du sikrer deg mot. Dette er også gjerne de virkelig dyre hendelsene – og bakgrunnen for at så mange nordmenn velger å tegne husforsikring på boligen. Dersom dere rammes av brann, råteskade, lekkasje i vannrom eller lignende koster det skjorta å ordne opp.

Husforsikringen vil dekke boligen deres mot denne typen hendelser – og en rekke andre, så lenge dere tegner for det. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom hvilke behov dere har før dere begynner å lete etter husforsikring. Da vil det være lettere å skaffe en forsikringspakke som er gunstig for akkurat deres bolig.

En husforsikring er altså nettopp det navnet tilsier; en forsikring for huset deres. Derfor vil også husets standard, byggemateriale og struktur ha en hel del å si for hva slags husforsikring som blir best.

Det som imidlertid er sikkert og visst er at alle som eier bolig burde skaffe seg en husforsikring. Beregner man verdiene, både finansielle og sentimentale, opp mot hverandre er det lett å se hvorfor.

Hvorfor trenger du en husforsikring?

Det første og mest åpenbare svaret på dette spørsmålet er den økonomiske sikkerheten en husforsikring gir deg. Du kommer deg nemlig ikke unna at skader på boligen, de kan ende opp med å koste enormt mye penger. Med en husforsikring slipper du å tenke på hvordan du skal ha råd til å fikse hus eller leilighet når uhellet er ute.

Videre er det også en stor emosjonell trygghet i en husforsikring. Dersom en brann skulle oppstå, eller området deres blir rammet av flom, er økonomiske spørsmål det siste man vil tenke på. Da trenger man at noen hjelper til med alle de økonomiske og praktiske problemstillingene. Du og familien har sannsynligvis nok med å komme dere over det som har skjedd.

En husforsikring vil også gi deg sinnsroen du trenger for å virkelig slappe helt og holdent av i boligen din. For de aller fleste er det en stor økonomisk forpliktelse å ta opp et huslån. Hvis man bekymrer seg for at pengene skal gå tapt med en senket boligverdi vil dette sannsynligvis medføre en hel del stress. Husforsikringen sørger for at verdien deres er godt ivaretatt, både økonomisk og sentimentalt.

Hvem tilbyr husforsikring?

Husforsikring er blant de vanligste og mest populære forsikringstypene i Norge. Med så stor andel av befolkningen som eier boligen de bor i blir det viktig å ta godt vare på den. Altså er markedet for husforsikringer både kompetitivt og landsdekkende.

Alle de store forsikringsselskapene i Norge tilbyr på bakgrunn av dette husforsikring. Det vil være variasjon i dekningsområdet hos de forskjellige tilbyderne. Men du vil kunne få en standardpakke hos de aller fleste som selger forsikring, så lenge de ikke er et spesialistbyrå.

At det råder så stor konkurranse på forsikringsmarkedet i dag er en stor fordel for deg som forbruker. Det betyr nemlig at du kan spille forsikringsselskapene litt opp mot hverandre og skaffe så gode vilkår som mulig.

Allikevel må du huske på at forsikringsselskapene vet om hverandre. På bakgrunn av dette forsøker de også å tilby like gode forsikringer som konkurrentene. Med et så godt etablert marked er prisene også drevet ned og sannsynligvis stabilisert seg.

Det som skaper størst forskjell mellom forsikringstilbyderne er konklusjonen de trekker med hensyn til risikoanalyse. Vi kommer tilbake til dette om litt. Først skal vi ta en titt på hvordan husforsikringer som oftest struktureres.

Hva er det enkleste tilbudet for husforsikring?

Som med andre forsikringstyper er det vanlig at selskapene tilbyr en standard forsikring. I kombinasjon med denne kan du gjerne tegne ekstraforsikringer, eller oppgradere til noe ala ’Husforsikring Pluss’.

Men det enkleste tilbudet på en husforsikring bør allikevel inneholde visse ting. Med så stor konkurranse på markedet skal du ikke være redd for å stille krav til forsikringstilbudene du mottar. Det skal være fullt mulig for deg å skaffe en forsikring som er gunstig.

For at du skal få så mye som mulig ut av husforsikringen din er det viktig at du først og fremst gjør en vurdering av hva du trenger. Dette vil gjøre det lettere å identifisere hvilke forsikringer som er gunstigst.

Hvis du også kan peke på akkurat hva en forsikringspakke mangler kan du også forhøre deg hos forsikringsselskapet om dette i forkant. Husk at tilbyderne er ute etter å kapre deg som kunde. Sannsynligheten er stor for at de kan være fleksible hvis du viser interesse for å tegne med dem.

Men i bunn og grunn bør en husforsikring på det absolutt mest elementære inneholde følgende dekninger for boligen din:

  • Fullverdiforsikret for brannskader, vannskader og naturskader
  • Privatansvar og rettshjelp
  • Kostnader til riving og rydding i forbindelse med skade
  • Kostnader tilknyttet utleieproblemer

Forsikringsselskapene har forskjellige strukturer på forsikringene sine og du bør derfor se grundig gjennom vilkårene før du takker ja til et tilbud. Da slipper du også noen ubehagelige overraskelser når uhellet først er ute.

Skaff deg en boligalarm for å få rabatter på husforsikringen din. Bruk en tjeneste som besteboligalarm.com for å få et godt tilbud.

Hvilke tilleggsprodukter kan du velge på husforsikringen?

Ved siden av de enkleste husforsikringene tilbyr selvfølgelig også forsikringsselskapene tilleggsforsikringer som del av pakkene sine. Dette kan være svært praktisk for noen og helt unødvendig for andre.

Igjen kommer du lengst ved å selv gjøre en god og grundig vurdering av boligens behov i forkant av kontakt med forsikringsselskapene. Vær forberedt på at forsikringsselgerne vil forsøke å ’oppselge’ forsikringen din – og da kan du ende opp med å betale for helt unødvendige tjenester.

Samtidig er det på andre boliger slik at man definitivt bør takke ja til ekstra dekning på husforsikringen sin. Hvis dere har spesielle rom som krever ekstra dekning er det viktig å få dette på plass når forsikringen tegnes.

De vanligste ekstratilbudene fra forsikringsselskapene er som følger:

  • En utvidet dekning på skade på våtrom
  • Dekning for skade på huset forårsaket av råte eller insekter
  • Skader forårsaket av dyr
  • Dekning for skader som skyldes håndverkerfeil

Det smarteste du kan gjøre dersom du lurer på en tilleggsforsikring på huset ditt er å spørre aktuelle tilbydere. Gi en konkret skisse på akkurat hva du ønsker forsikret og sammenlign leverandørene opp mot hverandre.

Hvordan skaffer man billigst mulig husforsikring?

Det bringer oss også inn på konkurransen vi nevnte tidligere – som du definitivt bør forsøke å dra nytte av som forbruker. Du kan nemlig få en veldig god og billig husforsikring så lenge du er villig til å la markedet jobbe for deg.

Når du søker om en husforsikring henter forsikringsselskapet inn relevant informasjon om boligen for å ha et utgangspunkt i vurderingen sin. Deretter gjennomføres det en analyse på hva sannsynligheten er for at du vil bruke forsikringen din. Og med denne informasjonen utarbeides det et tilbud.

Det som er viktig for deg å være klar over her er at tilbudet forsikringsselskapet utarbeider er basert på eksisterende intern statistikk. Med andre ord: selskapet ser på skadesaker som allerede har gått gjennom selskapet for å komme med et tilbud til deg.

Dersom forsikringsselskapet ser at den typen bolig du søker om forsikring til er risikofylt må du betale en høyere premie. Da beregnes sannsynligheten som større for en skadesak – og det må du betale mer for.

På den annen side kan det være selskaper som har svært god statistikk for den typen bolig du ønsker forsikring til. I så fall vil risikoanalysen konkludere med en lav risiko, og du mottar et billigere tilbud på husforsikringen.

Altså er det på ingen måte slik at forsikringsselskapet foreldrene eller vennene dine er så fornøyde med trenger å være det beste for deg. Dette handler om en individuell risikovurdering. Derfor bør du skaffe tilbud fra så mange forsikringsselskap som mulig. Men en slik prosess kan ta en hel del tid.

Legg ut søknaden din om husforsikring på anbud

Vi i forsikre.matkasse.com hjelper deg med å finne den perfekte husforsikringen til boligen din.

Dette er enkelt, uforpliktende og helt gratis – og gjør letingen en hel del mer ålreit å forholde seg til.

Når du skal legge ut søknaden din på anbud fyller du inn relevante opplysninger om boligen og hvilke dekningsområder du er interessert i. Vi i forsikre.matkasse.com sender søknaden ut til våre samarbeidspartnere, og i løpet av kort tid mottar du de beste tilbudene i retur.

Ikke bare sparer du tid på dette – du får også en god oversikt over markedsalternativene dine slik at du kan få den billigste husforsikringen. Tilbyderne vet i tillegg at de konkurrerer om deg som kunde, og sender kun ut de mest kompetitive prisene de kan tilby.

Hvis du er ute etter husforsikringer er det bare å sette i gang – legg ut søknaden din på anbud i dag!