Vi hjelper deg med å finne best MC-forsikring

MC-forsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Dersom du kjører motorsykkel har du helt sikkert en MC-forsikring på plass for å dekke kjøretøyet ditt. Og hvis du nylig har gått til innkjøp av en MC har du kanskje begynt å kikke etter den beste og billigste forsikringen til nettopp dette?

Å kjøre motorsykkel assosieres gjerne blant entusiastene med en sterk frihetsfølelse. Da blir ofte MC-en eneste kjøretøy på sommerhalvåret – og dermed også en verdifull eiendel. Med andre ord vil en MC-forsikring være en svært viktig investering for de som eier motorsykkel.

Men å skaffe seg den beste forsikringen mulig kan i dagens forsikringsmarked være en utfordrende oppgave. Hvordan vet man hvilken MC-forsikring som er den beste? Hvor får du mest mulig ut av forsikringspengene dine? Og når bør du skaffe ekstradekning til motorsykkelen din?

Uansett hva du lurer på er én ting sikkert: du bør sette deg litt inn i markedet for MC-forsikring dersom du skal kunne ta et godt valg. Her gir vi deg informasjonen du trenger for å gjøre nettopp dette.

Hva er en MC-forsikring?

En MC-forsikring ligner på mange måter på en bilforsikring, men gjelder da for motorsykkelen. Den kommer i flere forskjellige typer, og vil også ha forskjellige dekningsstruktur avhengig av hvilket forsikringsselskap du velger å forsikre hos. Fellestrekket er at MC-forsikring er laget for å sikre deg og kjøretøyet.

Avhengig av tilbyderen og forsikringspakken vil en MC-forsikring sørge for at du og motorsykkelen din kan bevege dere trygt langs veien. Den vil med andre ord skape en god trygghet for fører og passasjer, samt maskineriet på selve motorsykkelen.

Hvordan MC-forsikringen ser ut kommer helt an på hvilken forsikring du velger til kjøretøyet ditt. Men det er gjerne slik at MC-forsikring kommer med flere nivåer av dekning, i hakkene liten, medium og stor. Hvilken som er best for deg vil avhenge av modellen, årgangen, samt typen bruk du har med motorsykkelen.

For å få mest mulig sikkerhet ut av MC-forsikringen din er det viktig at du tenker nøye gjennom hvilke behov du egentlig har til den. Når du vet mer om dekningsområdene du trenger blir det lettere å ta et godt valg. Men aller først kan det være lurt å kikke på hvorfor en MC-forsikring er så viktig å ha.

Hvorfor bør du skaffe deg en MC-forsikring?

En MC-forsikring kan egentlig på alle mulige måter sammenlignes med en bilforsikring. Når du investerer i et kjøretøy, og beveger deg i trafikken, er det viktig å være trygg. Den eneste måten sørge for dette helt og holdent er ved å skaffe en god MC-forsikring.

Først og fremst vil dette gi deg svært god økonomisk sikkerhet når du er ute og kjører med motorsykkelen. Med MC-forsikring på plass trenger du ikke å være redd for at du ikke har penger til å reparere eventuelle skader. Så lenge dekningen din er god nok vil forsikringsselskapet hjelpe deg.

Ansvarsforsikringen, som dekker det du er pålagt å være forsikret med når du kjører MC, dekker alle eventuelle personskader involvert i en ulykke. Dette sørger altså for at du og andre er sikrede dersom du skulle havne i en farlig situasjon på veien. Denne delen av MC-forsikringen handler helt enkelt om trygghet for deg og andre i trafikken.

Når man vet at både kjøretøy og menneskene som befinner seg på og rundt det er trygge blir man som oftest roligere. Dette er en sinnsro som en god forsikring er svært bidragsytende til. Da kan du også ferdes helt avslappet på veien med motorsykkelen din.

Dette bør MC-forsikringen dekke

Det minimale dekningsområdet for en MC-forsikring er det som er lovpålagt. Akkurat som med en bil har du ikke lov til å ferdes på veien uten en ansvarsforsikring på motorsykkelen din. Denne sørger for at det som absolutt må være dekket av forsikringen blir nettopp det. Ansvarsforsikring for MC dekker:

 • ansvar
 • ulykke
 • rettshjelp

Med andre ord gir denne forsikringen deg den rettslige og helsemessige hjelpen du har behov for dersom du skulle komme ut for en ulykke. Dette er en obligatorisk forsikring som du skal ha tegnet på kjøretøyet ditt før du tar det i bruk.

En ansvarsforsikring gir deg lite økonomisk dekning, annet enn det mest kritiske. Dersom motorsykkelen skulle bli skadet, utsatt for brann eller bli ranet vil du ikke få hjelp med ansvarsforsikringen. Det er altså viktig å sette seg inn i hva de forskjellige MC-forsikringene gir deg dekning for, slik at du ikke får en ubehagelig overraskelse i etterkant av et uhell.

Hva forsikringspakken bør dekke vil i stor grad avhenge av dine ønsker og behov til forsikringen. Dersom du har en eldre motorsykkel og er en erfaren sjåfør er det ikke sikkert du trenger mer enn ansvarsforsikring.

Kjører du på den annen side rundt på en splitter ny sykkel kan det bli svært dyrt å dekke reparasjoner fra egen lomme. I disse situasjonene gjør du lurt i å ta en titt på muligheten for tilleggsdekninger til motorsykkelen.

Tilleggsmuligheter på MC-forsikringen

Og da beveger vi oss over på forsikringstypene ’medium’ og ’stor’ – eller ’delkasko’ og ’kasko’, som de gjerne kalles. I disse MC-forsikringene får du en god del mer hjelp også dersom du selv har forårsaket et uhell som har ført til skader på motorsykkelen din.

En motorsykkel, på lik linje med andre kjøretøy, kan som oftest forsikres med en forholdsvis stor dekning. Dette vil selvfølgelig påvirke prisen på forsikringspremien. Derfor blir det viktig å vurdere disse to tingene opp mot hverandre. Hvor mye ekstra er du villig til å betale for en bedre forsikringspakke?

Vær også obs på at i hvilken grad forsikringsselskapet er villig til å forsikre deg vil ha mye med motorsykkelens alder og din forsikringshistorikk å gjøre. Men så lenge alt dette er i orden kan du velge å tegne ekstradekning for ting som:

 • veihjelp
 • glasskade på motorsykkelen
 • dekning ved kollisjon
 • garanti for totalskade
 • dekning for utforkjøring

Husk også på at dersom det er noe helt spesifikt du ønsker dekning for er det lurt å forhøre seg hos aktuelle tilbydere. Forsikringsselskapene er interesserte i å kapre deg som kunde, og er gjerne fleksible, så lenge man tør å spørre.

Videre er det forskjell blant tilbyderne i hvordan en MC-forsikring er strukturert. Du vil sannsynligvis ikke finne akkurat de samme pakkene hos alle selskapene – men noen ting vil alltid være like. Så lenge du vet hva du trenger i forkant av søknadsprosessen blir det veldig mye enklere å skaffe den beste MC-forsikringen for deg.

Hvem tilbyr MC-forsikring?

Det er populært blant nordmenn å kjøre motorsykkel. På bakgrunn av dette er det også helt vanlig for de store forsikringsselskapene å tilby denne forsikringstypen. Denne konkurransen er svært gunstig for deg som skal skaffe MC-forsikring – det kommer vi tilbake til om litt.

Men du kan altså regne med at forsikringsselskapene som retter seg mot privatmarkedet tilbyr MC-forsikring. Det du skal være obs på er hvilke selskap som satser på bil, MC og kjøretøy generelt. Det er gjerne litt variasjon blant forsikringsselskapene på hva de har mest erfaring med.

Husk også på at det ikke nødvendigvis er slik at det selskapet som har best innboforsikring også har den beste MC-forsikringen. Du bør sette deg nøye inn i markedet før du tegner forsikring på motorsykkelen din. Selv om den eksisterende leverandøren din lokker deg med pakketilbud må du huske på å lese finskriften på vilkårene.

Dersom det er noe spesifikt du lurer på med en MC-forsikring gjør du lurt i å forhøre deg hos de aktuelle tilbyderne. Jo mer konkret du kan være i starten av prosessen, jo lettere vil det være for deg å skaffe den beste forsikringen. Allikevel er det selvfølgelig også viktig å kikke på en annen ting – nemlig prisen på MC-forsikringen.

Slik skaffer du billig MC-forsikring

Som nevnt over råder det stor konkurranse på forsikringsmarkedet i Norge. Det er gode nyheter for deg som skal ha MC-forsikring. Med konkurranse kommer det nemlig kompetitive priser. Og du skal absolutt la markedet jobbe for deg slik at du får en MC-forsikring som både er god og rimelig.

For å få til dette må du søke hos så mange tilbydere som mulig. Forsikringstilbudet du mottar hos hver av dem er utarbeidet ved hjelp av det som kalles en risikoanalyse. Dette er forsikringsselskapets måte å vurdere hvor risikabelt det er for dem å tilby deg forsikring.

Denne konklusjonen trekker de ved å regne ut sannsynligheten for at du vil ta MC-forsikringen din i bruk. Da blir den plutselig veldig dyr for dem – og den risikoen uttrykkes i forsikringspremien. Tallene til denne beregningen kommer fra selskapets interne skadestatistikk.

Altså kikker tilbyderne du søker hos på tidligere skadesaker de har hatt på modellen du ønsker forsikring til. Ligger tallet høyt vil du få tilbud om en dyr forsikring. Dersom det på den annen side har vært få skader vil du få en billigere forsikringspremie.

Du får med andre ord den beste og billigste MC-forsikringen ved å lete grundig og lenge. Det har du kanskje ikke tid til? Ingen fare – Forsikring.no er her for å hjelpe.

Bruk en anbudsside til å søke om MC-forsikring

Du befinner deg nå på en anbudsside, som hjelper deg med å skaffe en så billig forsikring som mulig. Dette fungerer på følgende måte:

 1. Du legger inn noen opplysninger om deg selv, samt hva slags dekning du ønsker på motorsykkelen din. Deretter sender du søknaden din av gårde.
 2. forsikre.matkasse.com videresender forsikringssøknaden på anbud til sine samarbeidspartnere. Disse vet at de konkurrerer om deg som kunde.
 3. I løpet av kort tid mottar du de beste tilbudene på MC-forsikring fra oss. Så er det bare å velge det beste alternativet for deg.

Anbudssiden er både uforpliktende og gratis å bruke. Dersom ingen av tilbudene på MC-forsikring frister kan du altså velge å takke nei. Allikevel vil forsikre.matkasse.com gi deg en god oversikt over hva du har å velge blant hva gjelder MC-forsikring.

Når du legger søknaden din ut på anbud sparer du både tid og penger. Du slipper lange samtaler med en rekke forskjellige forsikringsselgere og kan velge den MC-forsikringen som passer best for deg i løpet av kort tid.

Hvis du er ute etter et billig og godt forsikringstilbud til MC er det bare å sende inn søknaden din nå.