Vi hjelper deg med å finne best personforsikring

Personforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Dersom du ønsker en større trygghet enn den du får gjennom det offentlige helsesystemet i Norge har du sannsynligvis kikket på personforsikring. Denne forsikringstypen er for deg som ønsker forsikring for deg og dine nærmeste.

Allikevel kan det være vanskelig å navigere forsikringsmarkedet vi har i Norge i dag. Hvordan kan man være sikker på at man har funnet den beste forsikringen for sine behov? Og hva er egentlig viktig å se etter når man vil ha en personforsikring på plass?

Her tar vi en titt på personforsikring i detalj, slik at du slipper å forske på egenhånd. Les videre, så får du informasjonen du trenger for å skaffe deg en god og billig personforsikring.

Hva er en personforsikring?

En personforsikring er et paraplybegrep for de forsikringene som sikrer deg dersom du skulle bli utsatt for en plutselig ulykke eller sykdom. De kommer i mange forskjellige strukturer, men det er vanlig at en personforsikring tilbyr en variant av følgende:

  • forsikring ved ulykke
  • forsikring ved kritisk sykdom
  • uføreforsikring
  • livsforsikring

Altså er dette forsikringer som skaper trygghet rundt deg og dine når det kommer til helse og død. Dersom du ønsker en større dekning, raskere behandling og mer omfattende erstatning enn du får av det offentlige kan dette være lure forsikringer å skaffe seg.

Som med andre forsikringer kommer gjerne personforsikringer med dekning på forskjellige nivåer. Disse vil ha varierende struktur avhengig av hvilket selskap du forsikrer hos, men du kan som oftest sette disse forsikringspakkene inn i kategoriene ’liten’, ’medium’ og ’stor’.

Hvorfor trenger man personforsikring?

Det er en rekke gode grunner til å investere i personforsikring. Heldigvis har vi gode ordninger for helsehjelp i Norge. Allikevel kan det være noen situasjoner der man ønsker ekstra trygghet. Da kan personforsikringer hjelpe deg.

Først og fremst vil en personforsikring sørge for et sterkt økonomisk sikkerhetsnett. Dersom du en dag står overfor en ulykke eller sykdom du ikke hadde forutsett er det godt å vite at du får den økonomiske erstatningen og hjelpen du trenger. Når det kommer til liv og helse skal du ikke behøve å bekymre deg for penger.

Videre medfører også privatforsikring for helse og ulykker en konkret og direkte helsemessig sikkerhet. Da får du rask hjelp, slipper å stå i kø og betaler i praksis for å bli prioritert når du trenger det. For mange er dette motivasjon nok til å skaffe seg personforsikring.

I kombinasjon skaper disse økonomiske og emosjonelle faktorene en sikkerhet og sinnsro i hverdagen din. Du behøver ikke å bekymre deg for helsemessige problemer med en personforsikring på plass. Hvis noe skulle skje får du hjelpen du trenger gjennom forsikringen din.

Hva dekker en personforsikring?

Som nevnt har dette varierende struktur avhengig av hvilket forsikringsselskap du går for. Allikevel er den grunnleggende ideen bak personforsikring at du skal få erstatning og hjelp dersom noe plutselig uforutsett skulle inntreffe. Dette kan være en kritisk sykdom, ulykkesskade eller død.

Hvordan du ønsker å strukturere personforsikringen din vil også være opp til deg. Du må tenke litt gjennom hvilke hendelser du ønsker forsikring mot. Er det viktig for deg å få rask helsehjelp? Vil du at de du er glad i skal få økonomisk støtte hvis du plutselig skulle falle bort? Ønsker du en månedlig utbetaling hvis du skulle bli ufør?

De fleste forsikringsselskapene har mange forskjellige personforsikringer. Derfor vil de mest grunnleggende pakkene variere avhengig av hva du ønsker å tegne forsikring for. De typiske personforsikringene er:

  • livsforsikring
  • alvorlig sykdom
  • uførepensjon
  • forsikring mot ulykke
  • behandlingsforsikring
  • helseforsikring for deg over en viss alder (gjerne 55 eller 60 år)

Avhengig av hvordan forsikringsselskapet vurderer deg vil du få muligheten til å lage en kombinasjon av disse personforsikringene. Premien vil selvfølgelig avhenge av hvor stor dekningsgrad du ønsker, og hvor mange forsikringer du vil få på plass.

Som med andre forsikringer finnes det også visse dekningsnivåer (typen ’stor’) man kan betale ekstra for på forsikringen sin. Disse går gjerne under navnet ’super’, ’pluss’ eller lignende. Om du har behov for en slik ekstraforsikring vil avhenge av dine ønsker til personforsikring.

Hvilke tilleggstjenester kan man skaffe på en personforsikring?

Som med standardforsikringen er det forskjell blant forsikringsselskapene. Noen har kun ett nivå på de forskjellige forsikringstypene, mens andre tilbyr tilleggstjenester, eller ekstradekninger. Derfor er det viktig at du setter deg godt inn i vilkårene du blir tilbudt.

Innen personforsikring er det primært behandlingsforsikringer som tilbys som en ekstradekning. Denne sørger for at du får behandlingen du trenger raskt og uten noen økonomiske heftelser for deg som forsikringstaker.

Behandlingsforsikringer fungerer i praksis som en behandlingsgaranti innen et fastsatt tidsrom. Det er vanlig at dette ligger på 14 dager – altså at du skal bli sendt til utredning hos spesialist eller privatsykehus innen denne tiden.

Dersom du er opptatt av å være sikret rask behandling og hjelp ved plutselige helsemessige hendelser kan det være lurt å vurdere en behandlingsforsikring. Det er som kjent lange helsekøer i Norge og med mindre du er kritisk skadd kan du ende opp med å gå med en plage lenge før du får hjelp.

Andre tilleggsdekninger vil være de personforsikringene du eventuelt tegner for i tillegg til hovedforsikringen din. Ønsker du en omfattende pakke på personforsikring kan det være lurt å skaffe seg mer enn bare én forsikring. Har du derimot kun behov for en ulykkes- eller livsforsikring kan du også vurdere en enkeltforsikring, så lenge dette dekker deg der du trenger det.

Hvem tilbyr personforsikring?

Dette har blitt en svært populær forsikringsform blant privatkunder og du kan derfor regne med at alle store forsikringsselskaper tilbyr personforsikring. Allikevel vil det være stor variasjon i hvordan forsikringene er strukturert og tilbudene utarbeides.

Så lenge forsikringsselskapet du søker hos tilbyr forsikring til privatkunder kan du imidlertid regne med å finne en personforsikring i tilbudene deres. Din oppgave blir å finne det forsikringsselskapet som har best og billigst dekning på de områdene du har behov for.

Slik skaffer du best mulig personforsikring

For å gjøre dette må du først og fremst ta en skikkelig runde med deg selv på hva du egentlig har behov for. Hva trenger du forsikring for? Hva bekymrer deg? Hvilke situasjoner ønsker du å være dekket mot?

Forsikringsbehov er i bunn og grunn svært individuelle. De vil avhenge av livsstil, hvilke ting man bekymrer seg for, og kanskje også hvor i Norge man befinner seg. For å finne best mulig personforsikring og gjøre leteprosessen enkel er det derfor viktig at du vet hva du trenger.

En god måte å gjøre dette på er ved å bruke oversikten fra denne artikkelen og tenke litt gjennom hva du har behov for. Trenger du behandlingsforsikring med tidsgaranti? Er du eldre og ønsker en god helseforsikring i pensjonstiden din? Har du barn du ønsker å ivareta hvis noe skulle skje med deg?

Jo mer informasjon du har om hva du ønsker, jo lettere vil det være å skaffe seg en gunstig forsikringspakke. Da vil du også kunne stille helt konkrete spørsmål til eventuelle forsikringsselgere slik at du vet hva du takker ja til når du tegner forsikring.

Slik får du deg billig personforsikring

En annen viktig faktor for deg, som de fleste andre, er helt sikkert hvor mye du må betale for personforsikringen din. Det høres flott ut å være dekket for enhver uforutsett situasjon – men hva koster det nå mens du er frisk?

For å skaffe deg en billig personforsikring er du nødt til å dra nytte av markedskonkurransen vi har innen forsikringssektoren i dag. Denne jobber nemlig for deg og dytter prisene nedover ved hjelp av de mange aktørene som finnes. Trikset er å forstå hvordan du skal finne de beste prisene.

Det enkleste svaret her er at du må belage deg på å lete en hel del hvis du skal skaffe en billig privatforsikring. Knalltilbud kommer ikke rekende på en fjøl, og det kan hende du må søke hos en hel del forsikringsselskap før du finner det billigste tilbudet.

Grunnen til at selskapene gir forskjellige tilbud er det som kalles for risikoanalyse. Når du søker om en forsikring gjennomfører en saksbehandler en vurdering av deg. Konklusjonen er et uttrykk for hvor risikabel du er som forsikringstaker – og forsikringspremien din fastsettes deretter.

Det som er interessant er at forsikringsselskapene bruker intern skadehistorikk for å kalkulere denne risikoen. Og skadehistorikken fra forsikringsselskap til forsikringsselskap vil variere. Derfor kan det hende at du får en bedre risikovurdering hos Selskap A enn Selskap B.

Bakdelen med dette er selvfølgelig at det kan ta ganske lang tid å skaffe seg et godt tilbud. Heldigvis finnes det en svært enkel løsning på denne problemstillingen.

Fordeler med en anbudsside til å søke om personforsikring

Anbudssider som forsikre.matkasse.com hjelper deg med å finne den beste og billigste privatforsikringen for dine behov. Ved hjelp av tjenesten vår slipper du å bruke timevis på å lete gjennom det havet av forsikringstilbud som finnes på markedet.

For å bruke anbudssiden legger du inn noen opplysninger om deg selv, samt personforsikringen du ønsker. Deretter sender vi søknaden din ut på anbud til våre samarbeidspartnere. Disse vet at de konkurrerer om deg som kunde og utarbeider derfor svært gode tilbud.

I løpet av kort tid mottar du det beste utvalget av personforsikringer i retur – og kan dermed føle deg trygg på at du har fått et godt rammeverk rundt forsikringen din. Tjenesten er både uforpliktende og helt gratis å bruke.

Ønsker du å tegne personforsikring, men er usikker på hvor du skal begynne? Send inn søknaden din på anbud i dag.