Reiseforsikring

Vi hjelper deg med å finne best reiseforsikring

Å reise til utlandet har blitt en stor og viktig del av norsk ferieliv de seneste årene. Med stadig lavere flybillettpriser og gode tilbud på hotellopphold reiser vi mer enn noensinne før. Takket være langdistanseflygninger er det også blitt mulig for oss å reise til eksotiske land vi tidligere bare kunne drømme om.

Når man reiser på ferie er man veldig mye mer utsatt for helsemessige problemer enn man er her hjemme. Spesielt hvis man er på tur i et land med mange ukjente sykdommer kroppene våre ikke har forutsetning for å takle.

På bakgrunn av dette bør man definitivt skaffe seg en god reiseforsikring før man legger ut på reise i det store utland. Man kan umulig sette seg inn i alle detaljene i et fremmed helsesystem. Og det er nettopp her en reiseforsikring vil kunne hjelpe deg.

Men hvordan velger man en virkelig god reiseforsikring fra dagens store og omfattende forsikringsmarked? Her tar vi en titt på reiseforsikring i mer detalj og hvordan du skaffer deg den beste og billigste.

Hva er en reiseforsikring?

En reiseforsikring er en forsikring som dekker deg dersom du skulle bli syk eller andre uventede ting skjer mens du er på reise. Den har forskjellige dekningsområder fra selskap til selskap og vil også ha en litt varierende struktur avhengig av hvor du tegner forsikringen. Men prinsippet er altså at den skal dekke deg i størst mulig grad på ferie.

Fordi så mange nordmenn har begynt å reise til utlandet har også stadig flere tilbydere av reiseforsikring kommet på banen. Trikset er å finne den som kan gi deg mest mulig forsikringsvaluta for pengene dine. Hva dette betyr vil avhenge av flere faktorer som vi skal ta en titt på om litt.

Men med reiseforsikringen er du altså trygg dersom du skulle få matforgiftning, miste bagasjen din eller ende opp med et forsinket fly. En reiseforsikring sørger kort og godt for at du skal kunne legge ut på tur uten noen større bekymringer.

Som nevnt er det nærmest en umulighet å sette seg inn i helsetilbudet i alle landene man reiser til. Og selv om man gjør det kan også språket bli en utfordring. Dette er bare to av grunnene til å skaffe seg en skikkelig reiseforsikring før man drar på tur.

Derfor trenger du reiseforsikring

Først og fremst gir reiseforsikringen deg en stor økonomisk trygghet. Det er faktisk nesten bare her i Skandinavia at vi har så rimelige helseordninger som de du bruker i hverdagen. I utlandet er det mye mer normalt at man må dekke sykehusutgifter og lignende selv. Hvis denne regningen blir stor er det godt å vite at du har hjelp i reiseforsikringen din.

Videre sørger også en reiseforsikring for at du får hjelp uansett hvor i verden du befinner deg. Fra et rent helsemessig perspektiv er dette en enorm fordel – som mange anser som helt nødvendig. At du kan kontakte forsikringsselskapet ditt, og ikke stå mutt alene i et fremmed land, vil skape en sterk trygghetsfølelse mens du reiser.

Det er mange som sier at helsen vår er noe av det viktigste vi har. Det er ingen steder man får en så sterk opplevelse av dette som når man er på ferie i utlandet. Hvis du skulle bli syk kan du være sikker på at du vil få den beste behandlingen stedet du er på har å tilby. Uten at du trenger å betale for det selv.

Disse tre tingene kombinert sørger for en uunnværlig følelse mens man er på reise: sinnsro. Dersom du vet at du er sikret mot utgifter i forbindelse med uventede hendelser i løpet av ferien kan du ta livet med ro. Som tross alt er et av hovedpoengene med å reise på ferie i utgangspunktet. Men hvordan skal du vurdere om en reiseforsikring er god eller ikke?

Hva bør reiseforsikringen inkludere?

Som med en del andre forsikringstyper tilbys gjerne reiseforsikringer i to formater: standard og pluss. Hvilken av disse pakkene som er best vil være avhengig av hvor ofte du reiser, og kanskje spesielt hvor du reiser til. Men alle som har tenkt å bevege seg utenfor helsesikringen vi har i Norge bør skaffe seg i alle fall en standard reiseforsikring.

Hva reiseforsikringen bør inkludere vil derfor være et spørsmål med helt individuelle svar avhengig av hvem som skal skaffe forsikringen. Allikevel er det visse minimumskrav du bør stille til reiseforsikringen din. Hvis du finner ut av hva du trenger i en reiseforsikring før du tegner den er sannsynligheten også større for at du blir fornøyd.

Som et utgangspunkt når du skal skaffe deg reiseforsikring bør du se etter disse tingene:

  • ubegrenset dekning ved sykdom eller skade
  • skade på/tyveri av reisegods
  • hjemtransport ved sykdom eller skade
  • dekning for forsinkelse og evakuering
  • mulighet for avbestilling grunnet akutt sykdom

Du bør også sørge for at reiseforsikringen faktisk er gyldig på feriedestinasjonen din. Selv om det etter hvert er vanlig med verdensomspennende dekning skal du alltid sjekke vilkårene dine nøye.

Det kan selvfølgelig også hende at du har behov for en utvidet dekning på reiseforsikringen din. Dette vil alltid være en vurderingssak. Det som er sikkert er at hvis du skal reise til et utsatt område bør du sørge for å forsikre deg mot eventuelle ekstrautgifter.

Vurder disse tilleggstjenestene på reiseforsikringen

Noen ganger trenger man mer enn en standard reiseforsikring. Da bør man kikke på hvilke tilbud aktuelle leverandører kan komme med – og selvfølgelig hvor mye disse koster. Du skal alltid vurdere forsikringspremien opp mot dekningsbetingelsene på reiseforsikringen.

Dersom forsikringsselskapet tilbyr en plusspakke på reiseforsikring har denne gjerne følgende ekstradekninger:

  • utvidet reiselengde
  • dekning av egenandel ved skade på leiebil
  • dekning av flere familiemedlemmer enn i standardpakken
  • større erstatningssummer på ting som avbestilling og reisegods enn i standard

En pluss-forsikring til reise vil være mest aktuelt for de som skal legge ut på større eventyr. På turer der flere familiemedlemmer skal være med kan det også være aktuelt med en utvidet dekning på forsikringen.

Uansett om du velger standard eller super reiseforsikring må du lese nøye gjennom vilkårene du får tilbud om. Det er veldig mye bedre å spørre forsikringsselskapet i forkant enn å få seg en ubehagelig overraskelse etter uhellet er skjedd.

Hvilken reiseforsikring er best for deg?

Dette bringer oss også til det virkelig store spørsmålet: hvilken reiseforsikring er egentlig best? Svaret på dette vil være helt individuelt fra person til person. Derfor er det bedre å svare på hvilken forsikring som er best for deg.

En reiseforsikring skal sørge for at du føler deg trygg når du er ute og reiser. Uansett hvor i verden du befinner deg skal denne forsikringen skape en ekstra trygghet. En sinnsro, som vi nevnte tidligere.

For at du skal finne den beste reiseforsikringen for din tur er det derfor viktig at du lager en god oversikt over akkurat hva du har behov for. Hvilke ting vil skape trygghetsfølelse for deg på reisen? Trenger du utvidet dekning for reisegodset ditt? Skal du til et land med særlig dyre helsetjenester? Skal du ta del i ekstremsport mens du er på tur?

Når du har en oversikt over hva du egentlig trenger kan du begynne å kikke på mulige pakker for reiseforsikringen din. Det blir veldig mye lettere å forhøre seg hos forskjellige tilbydere når du vet i forkant hva du trenger.

Husk på å alltid gjøre en god vurdering av forsikringskostnad opp mot dekningsområde. Det er stor variasjon på markedet og du gjør lurt i å lete grundig. Da blir sannsynligheten også veldig mye større for at du finner en billig reiseforsikring.

Hvor får du den billigste reiseforsikringen?

Konkurransen på forsikringsmarkedet er svært gunstig for deg som skal skaffe reiseforsikring. Den tvinger nemlig forsikringsselskapene til å lage gode forsikringspakker til en rimelig pris.

Videre gjør også forsikringsselskapet en risikoanalyse av alle de som søker om reiseforsikring. Konklusjonen av denne analysen vil være sterkt bidragsytende til tilbudet du får om forsikringspremie. Og den baserer seg på eksisterende skadesaker hos forsikringsselskapet.

I praksis betyr dette at selskapet som ga foreldrene dine et fantastisk tilbud på reiseforsikring ikke nødvendigvis trenger å være det beste for deg. Kanskje har selskapet stor intern skadesakhistorikk på yngre mennesker på reise. Konsekvensen vil være at du får en dyrere forsikringspremie.

Det gjelder altså å finne det forsikringsselskapet som har best statistikk på lignende søkere som deg. Når risikoen vurderes som lav på å tilby deg reiseforsikring vil du få en billig premie. Men å finne akkurat det forsikringsselskapet kan potensielt ta ganske mye tid.

Fordelene med en anbudsside for å skaffe reiseforsikring

Derfor bør du også bruke en anbudsside til å skaffe deg god og billig reiseforsikring. På Forsikre.no fyller du enkelt og greit inn informasjon om deg selv og hva slags forsikring du ønsker. Deretter sender vi søknaden din ut på anbud.

Det er flere grunner til at dette er gunstig for deg. Først og fremst sparer du en hel del tid. Men det er også slik at våre samarbeidspartnere vet at de konkurrerer om deg. Det betyr at tilbudene du mottar fra oss er svært kompetitive.

Anbudssiden er gratis og uforpliktende å bruke. Den gir deg god oversikt slik at du kan ta et informert valg om hvilken reiseforsikring som er best for deg. Så kan du heller bruke pengene du sparer på ferieturen.

Ute etter en god reiseforsikring for deg selv og familien din? Send søknaden din på anbud i dag!

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av Forsikre.no

Velg forsikringer
Velg minst 3 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av Forsikre.no