Vi hjelper deg med å finne best traktorforsikring

Traktorforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Dersom du eier traktor privat bør du sannsynligvis ta en titt på traktorforsikring. Det finnes et stort utvalg av forskjellige dekningsområder og -nivåer og med tanke på alt som kan skje med en traktor gjør du lurt i å forsikre den.

Hva er traktorforsikring?

En traktorforsikring er kort og godt en forsikring til traktoren din. Du kan på mange måter sammenligne det med en forsikring til bil, båt eller andre kjøretøy. Traktorforsikringen sørger for at maskineriet og menneskene som bruker det er sikrede mot uhell og uforutsette hendelser.

Det er varierende dekningsgrad og –struktur på traktorforsikringene på markedet. Derfor blir det også viktig at du setter deg inn i hva som tilbys. På denne måten kan du føle deg trygg på at du ender opp med den beste traktorforsikringen for deg.

Hvorfor trenger du traktorforsikring?

Traktorforsikringer er viktige av to grunner. Den første er økonomisk. Dersom noe skulle skje i forbindelse med bruk av traktoren som forårsaker skader kan dette bli svært kostbart. Ved å forsikre traktoren mot denne typen hendelser slipper du å bekymre deg for at du må dekke verkstedet ut av egen lomme.

Den andre grunnen handler om trygghet for menneskene som beveger seg rundt og bruker traktoren. Med en forsikring på plass sørger forsikringsselskapet for dekning av skade og ulykker dersom noe skulle skje. Når man håndterer en arbeidsmaskin som en traktor er dette spesielt viktig.

Disse to faktorene kombinert sørger for at du kan bruke traktoren din i fred og ro. Du trenger ikke være redd for økonomiske problemer – og vet også at menneskene som bruker traktoren er trygge.

Dette bør traktorforsikringen inneholde

Det er forskjellige strukturer på traktorforsikringene som tilbys av forsikringsselskapene. Noen har muligheten for å bygge ut på én hovedforsikring, mens andre tilbyr nivåer av dekning til traktoren din.

Allikevel bør en traktorforsikring alltid omfatte ansvarsforsikring. Det kan også være lovpålagt under Bilansvarsloven, avhengig av traktoren du kjører. En ansvarsforsikring sørger for dekning av skade på personer og andres eiendom som følge av kjøring av traktoren.

Det kan selvfølgelig også hende at det er en god idé å skaffe seg en mer omfattende dekning enn bare ansvarsforsikringen. Dette vil avhenge av hvor gammel traktoren er, og hvor mye den er verdt. Man bør alltid gjøre en kost/nytte-vurdering av premien når man skal skaffe seg forsikring.

Dersom du ønsker en litt bedre dekning på traktorforsikringen din er det selvfølgelig mulighet for dette. Da vil månedsprisen bli litt høyere – men kan også sikre deg mot veldig mye mer omfattende kostnader.

Mulighet for ekstradekning på traktorforsikringen

Ved siden av ansvarsforsikringen kan du få tegnet en variant av følgende ekstradekninger til traktoren din:

  • kasko (dekning mot brann, tyveri, sammenstøt eller utforkjøring)
  • arbeidsmaskinulykke
  • redning i forbindelse med bruk av traktoren
  • maskinskade
  • avbrudd (driftstap)

Om du har behov for noen eller alle av disse vil avhenge av hvordan traktoren brukes i det daglige. Jo mer en arbeidsmaskin er i bruk, jo mer sannsynlig er det at en mer omfattende forsikringspakke er en god idé.

Det er imidlertid viktig at du gjør en vurdering av hvilke behov du har til akkurat din traktor før du ser på aktuelle forsikringspakker. Da vil det også bli lettere å skaffe en god traktorforsikring.

Slik skaffer du best mulig traktorforsikring

Hva som er den beste traktorforsikringen vil nemlig være et spørsmål med helt individuelle svar. Det avhenger som nevnt av traktorens bruk, samt hva du som eier ønsker å være dekket mot.

Sett deg ned og lag en god oversikt over hvilke ting du ønsker dekning for på traktoren din. Når du har gjort dette kan du begynne å kikke på traktorforsikringene på markedet og dermed gjøre en bedre vurdering av hvilken forsikring som passer best.

Ulempen med denne prosessen er at den er tidkrevende. Du kan heldigvis spare mye tid ved å ta i bruk en anbudsside.

Bruk en anbudsside til å skaffe deg traktorforsikring

På forsikre.matkasse.com hjelper vi deg med å finne en god og rimelig traktorforsikring. Vi sender søknaden din ut på anbud til våre samarbeidspartnere – og sparer deg for en hel del tid i prosessen.

Tjenesten er både gratis og uforpliktende å bruke. Samtidig gir den deg en god oversikt over valgalternativene dine når du skal skaffe traktorforsikring. Enten du ser etter en ny forsikring eller ønsker å bytte ut en eksisterende gjør du lurt å sende inn søknaden din i dag. Du kan spare mye penger på traktorforsikring med en skikkelig oversikt.