Finn best og billigst firmabilforsikring

Firmabilforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Hva ønsker du?
Velg minst 1 alternativ
Andre opplysninger?

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Spørsmålet er selvfølgelig: Hvordan skaffer jeg best mulig firmabilforsikring billigst mulig? Og hvor finner jeg en slik forsikring, som også oppfyller kriteriene vi har til firmabilens forsikringspakke?

Her får du informasjonen du trenger for å skaffe en god firmabilforsikring. Vi går gjennom hva, hvordan og hvorfor, slik at du slipper å bruke tid på å gjøre det. I tillegg får du tips til å skaffe den beste og billigste firmabilforsikringen for dere.

Hva er firmabilforsikring?

En firmabilforsikring er en egen forsikring for kjøretøy registrert under bedriften. I motsetning til en bilforsikring på privatmarkedet er det firmaet som står ansvarlig for bilen. Og da må man også ha en egen forsikring til den.

Det er varierende struktur på firmabilforsikringene som tilbys avhengig av hvilket selskap dere velger å forsikre hos. Felles for alle er imidlertid at du kan velge flere nivåer av dekning til firmabilen. Hvorvidt dere trenger en god dekning vil avhenge av flere faktorer vi skal ta en titt på om litt.

Det er viktig å huske på at en firmabil er en stor investering for en bedrift. Derfor er firmabilforsikring også en svært populær bedriftsforsikring i Norge. Men det er flere grunner til å skaffe seg en god firmabilforsikring enn bare investeringen.

Derfor bør du skaffe firmabilforsikring

Firmabilforsikringen vil sikre investeringen deres, og det er selvfølgelig både viktig og bra. Den økonomiske tryggheten sørger også for at eventuelle skader på bilen blir dekket under forsikringen deres. Avhengig av dekningsnivået kan man få svært omfattende erstatning på en firmabil.

Videre sørger også firmabilforsikring for den sikkerheten man ønsker å skape både rundt de som befinner seg i og rundt bilen. Dette vil gi deg som bedriftseier en sinnsro. Når du vet at eventuelle skader på personer er dekket under forsikringen kan du bruke firmabilen bekymringsfritt.

Disse to faktorene, den økonomiske og den sikkerhetsmessige, er de viktigste grunnene til å skaffe seg firmabilforsikring. Det månedlige beløpet til forsikringsselskapet vil i de aller fleste tilfeller være vel verdt den potensielle dekningen man får med firmabilforsikringen.

Hva dekkes av en firmabilforsikring?

Dette er helt og holdent avhengig av hvilken dekning dere skaffer dere på firmabilforsikringen. Men som et absolutt minimumskrav ligger ansvarsforsikringen på bilen dere bruker i bedriften. Dette er lovpålagt da bilen ferdes på norske veier.

Ansvarsforsikring til firmabil ligner på den man har på personbil. Herunder får man rettshjelp dersom man skulle komme opp i en ulykke. Men forsikringen dekker også ansvar – altså skade på andres eiendom eller personskader i forbindelse med ulykke med bilen.

Som del av ansvarsforsikringen kan man velge å skaffe seg en tilleggsdekning som inkluderer dekning for ekstrautstyr, samt fører- og passasjerulykke. For de fleste bedrifter vil det imidlertid være aktuelt med en mer omfattende forsikring til firmabilen.

Hvorvidt dere har behov for en større dekning, og i hvilken grad denne må økes, vil alltid være en vurderingssak for hver enkelt bedrift. Dere bør se på bilens verdi, forsikringspremien dere blir tilbudt og hva dere eventuelt får av erstatning under forsikringen.

Hvilke tilleggsdekninger kan du tegne på firmabilforsikring?

Over ansvarsforsikringen ligger det gjerne tre andre forsikringstyper med en høyere dekningsgrad. Disse er:

  • delkasko
  • kasko
  • super/pluss

Delkasko: Bare på dette dekningsnivået får du en betraktelig bedre forsikringspakke enn du gjør med ansvarsforsikring. Her er også ting som brann, tyveri, hærverk, redning og glass inkludert i forsikringspakken. Hvis dere har en forholdsvis lite verdifull bil, men ønsker en bedre dekning enn bare ansvar kan dette være et godt alternativ.

Kasko: På kasko får man i tillegg hjelp ved vognskade som følge av utforkjøring, velting eller kollisjon. Du kan også få dekning for bagasjen din, samt erstatning hvis bilen skulle feilfylles. Dette er en god forsikring for de firmabilene som er mye i bruk og som har en litt høyere verdi.

Super/pluss: Dette er den dyreste og beste forsikringspakken du kan skaffe til firmabil. I tillegg til alle dekningene opp til kasko-nivået får du også en ekstradekning ved større skader, samt dekning for maskinskade og en utvidet leiebilforsikring. Dette er firmabilforsikringen for de dyre firmabilene som er mye i bruk og derfor trenger maksimal forsikringsdekning.

Slik finner du den beste firmabilforsikringen til din bedrift

Å finne den beste firmabilforsikringen vil alltid være en vurderingssak. DeN beste i denne sammenhengen betyr simpelthen den som skaper mest trygghet og minst bekymring for din bedrift. For å skaffe seg akkurat denne forsikringen må dere derfor se over behovene deres.

Viktige spørsmål å stille seg selv her kan være ting som:

  • Hvor viktig er bilen for virksomhetens daglige drift?
  • Hvor kostbar er bilen?
  • Hvor gammel er bilen?
  • Hvordan og hvor ofte brukes bilen?
  • Lønner det seg å betale forsikringspremien i forhold til dekningsnivået?

Dersom dere utarbeider noen gode og konkrete svar på disse spørsmålene vil det bli veldig mye lettere å finne den beste firmabilforsikringen. Da kan dere også stille helt spesifikke spørsmål til eventuelle forsikringsselgere hos aktuelle tilbydere.

Det er videre lurt å gjøre en grundig kost/nytte-vurdering på forsikringspremiene dere får tilbud om. Man skal alltid forsøke å få mest mulig forsikring for pengene sine. For å få til dette må dere gjøre dere godt kjent med markedet for bedriftsforsikring. Ulempen med dette er at det er tidkrevende.

Skaff deg billig firmabilforsikring med en anbudsside

Det er også en av de beste grunnene til å søke om firmabilforsikring gjennom en anbudsside. Disse tjenestene er gratis og uforpliktende å bruke. Samtidig gir de dere en god oversikt over hvilke forsikringsalternativer dere har til firmabilen.

På forsikre.matkasse.com samarbeider vi med en rekke aktører innen bedriftsforsikringsmarkedet. Når dere legger inn informasjon om bedriften og firmabilen videresender vi søknaden til samarbeidspartnerne våre. I løpet av kort tid vil dere motta de beste tilbudene i retur.

Tjenesten sparer dere for mye tid og penger. I stedet for å sile gjennom forsikringsmarkedet på egenhånd gjør vi jobben for dere.

På utkikk etter en god firmabilforsikring? Send inn søknaden på anbud i dag for et uforpliktende tilbud.

Du kan også sammenligne forsikringer til din privatbil her hos oss.