bilferie

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Pass på disse tingene før du drar på bilferie i Europa

I disse tider hvor fly- og pakkereiser blir billigere og billigere er det lett å undervurdere den gode gamle bilferien. Men hvis du har lyst til å reise både billig og fleksibelt kan en bilferie i Europa til sommeren være helt perfekt. Bilferier er morsomme for både store og små, og man får utforske reisemålene på en helt annen måte enn hvis man reiser med fly. Kanskje finner dere også noen spennende steder som dere ikke engang hadde tenkt på før dere satte ut.

1. Planlegg bilferien – men ikke for mye

Noe av de beste med å dra på bilferie er selvfølgelig at man ikke trenger å planlegge på samme måte som med flyreiser. Det er en enorm frihet i å kunne våkne et nytt sted hver dag – eller bli en uke på et sted man forelsker seg i. Allikevel er det en god idé å legge opp en rute før dere drar av gårde. Så kan dere selvfølgelig endre på den mens dere er på veien.

Det første dere bør tenke på er hvor lenge dere vil være i bilen hver dag. Dersom dere er to eller flere voksne som reiser sammen kan dere kjøre ganske lange strekk av gangen. Da får dere også mer ferie pakket inn i tiden dere har til disposisjon. Men hvis dere reiser med barn er det noe ganske annet.

Da må dere legge inn tid til å ta pauser med jevne mellomrom. Kanskje barna oppdager noe de har lyst til å utforske. Eller kanskje de ikke orker lange strekk av gangen. Det er viktig at dere vet sånn cirka hvor langt dere skal reise slik at ferien ikke kludres til av uventede forsinkelser eller spontan-stopp.

2. Ta med dere nok valuta

Det har blitt helt standard å bruke bank- eller kredittkort over nesten hele Europa. Men når man er på bilferie stopper man selvfølgelig ikke bare i store byer. Da er det kjipt å måtte kjøre til nærmeste minibank fordi restauranten eller campingplassen dere har stoppet på ikke tar kort. Dere trenger selvfølgelig ikke å ta med dere tusenvis av kroner i euro.

Men det er definitivt lurt å ha litt cash for hånden slik at dere slipper unødvendige turer til minibank. Det er også verdt å merke seg at det er ni land innenfor EU som ikke bruker euro. Disse er Sverige og Danmark, i tillegg til Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Ungarn, Polen, Romania og England. Hvis dere vet at dere skal innom noen av disse østeuropeiske landene er det lurt å ta med seg litt valuta. Da er dere sikret inntil dere finner en minibank eller et sted som tar bankkort.

3. Pakk smart til bilferien

Når man reiser med bil har man mye mer frihet når det kommer til bagasje. På en flytur er man i de fleste tilfeller begrenset til mellom 20 og 23 kilo. Derfor blir man tvunget til å pakke smart. Men selv om man har plass, betyr det ikke nødvendigvis at man skal bruke den. Det er definitivt en god idé å spare litt bagasjerom. Kanskje dere finner noe på turen dere har lyst til å ta med dere hjem. Hvis bilen allerede er fullstappet er det fort gjort at noen må sitte med bagasje på fanget hele veien hjem.

Det er imidlertid noen ting dere absolutt bør ha med dere. Når man reiser i bil er man på egenhånd i mange situasjoner. Det er derfor helt nødvendig å ha med seg et velutstyrt førstehjelpsskrin. Hvis noen slår eller kutter seg er det veldig kjekt å ha litt steriliseringsvæske og plaster i bagasjerommet. Dere må også ta med dere passene deres, selv om dere reiser innad i Europa. Og hvis dere får det til er det lurt å pakke slik at de viktigste tingene ikke ligger helt begravd nederst i bagasjerommet.

4. Skaff dere en god reiseforsikring

Før dere drar på bilferie i utlandet må dere skaffe dere en reiseforsikring. Pass på at denne har god dekning for den typen ferie dere skal på. Her kommer også planleggingen inn. Hvis dere skal reise til litt mer uvanlige reisemål må dere sjekke at dere er like godt dekket her som i resten av Europa.

Derfor er det lurt å ta kontakt med forsikringsselskapet og gi en kort oversikt over ferien dere skal på. Få med informasjon om alderen til alle som skal være med, og hvilke reisemål dere tenker dere til. Det er også smart å velge en reiseforsikring som har alarmtelefon 24 timer i døgnet, slik at dere kan få hjelp uansett når dere trenger det.

5. Har dere bilforsikring som gjelder for utenlandsturer?

Når de som skal være med på turen er godt sikret er det på tide å tenke på bilen. Hvis dere skal på bilferie utenfor Norden må dere sjekke at bilen er forsikret i alle landene dere skal besøke. Og her er det virkelig lurt å tenke sikkerhet fremfor pris. Dere kan ende opp med en ekstremt dyr ferie dersom dere kommer utfor en bilskade eller et uhell som bilforsikringen deres ikke dekker.

Bruk en anbudsside til å finne den bilforsikringen som passer best for Europa-ferien deres. Så er det bare å ønske dere en god tur!