Vi hjelper deg å finne best tannforsikring

tannforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Forsikringsselskapene har valgt litt forskjellige løsninger på sine tannhelseforsikringer. Noen forsikringsselskaper har valgt en enkel løsning på tannforsikring. Ett års løpetid og en forsikringspremie basert på tegnerens alder. Dekningen for disse ligger typisk på maksimalt 40 000 kroner per år.

Andre forsikringsselskaper har derimot valgt en abonnementsløsning. Disse faktureres per måned du er kunde. Normalt betaler man for dekningsgraden på disse forsikringene – og den ligger typisk mellom 10 000 og 40 000 kroner.

Så er det selvfølgelig andre varianter, men alle spiller på de samme faktorene, hvor dekningsgraden til syvende og sist er avgjørende for prisen.

Husk å skjele til egenandelen på tannforsikringen. Den varierer fra 500 kroner og oppover mot 2 000 kroner.

Slik virker en tannforsikring

Du går som vanlig til tannlegen. De fleste forsikringsselskapene krever at du besøker tannlegen minst en gang i året. Dermed kan hull og andre skader på tennene oppdages tidlig, og kostnadene holdes nede.

Dersom tannlegen finner noe som krever behandling, vil forsikringen dekke det aller meste av vanlig tannlegebehandling.

Du betaler tannlegeregningen, som på vanlig vis, men til forskjell fra det normale; – med en tannforsikring, vil forsikringsselskapet refundere beløpet (dersom det er høyere enn egenandelen).

Så kommer vi til dekningen, som er vesentlig for alle forsikringer.

Dekning for tannforsikring

I utgangspunktet dekker forsikringen alt som tannlegen normalt utfører:

 • Rotfyllinger
 • Implantater
 • Krone på skadet tann eller implantat
 • Sette inn bro
 • Trekke tenner
 • Erstatte skadet fylling
 • Til sist; det gode gammeldagse hullet i tennene

Denne dekningen er relativt gjengs blant forsikringene. Men noen har ytterligere dekning som enklere kirurgiske inngrep, så vær obs på forskjeller i dekningen når du sjekker forsikringsbetingelsene.

Dette dekkes ikke av tannforsikringen

Som nevnt er det forskjeller i dekningsgraden, og det skal du sjekke på den aktuelle forsikringen. Men du kan gå ut fra at dette ikke dekkes:

 • Behandlinger som faller inn under Folketrygdens dekning
 • Tannbehandling som er forårsaket av ekstremsport eller lignende
 • Skader som oppstår på jobben
 • Kosmetiske behandlinger
 • Behandlinger som faller inn under en tannleges garantiordning

Krav til utøvende tannleger

Igjen så skiller forsikringsselskapene litt på hvordan de har utformet betingelsene sine. Noen opererer faktisk med en liste godkjente tannleger – alle behandlinger må da gjøres hos en av disse forhåndsbestemte tannlegene.

Andre derimot, setter ingen andre krav enn at tannlegen er nordisk og har en lisens tilsvarende den som Den Norske Tannlegeforening utsteder.

Krav før forsikringen kan startes

Når du tegner en tannforsikring, skal du være klar over at forsikringen krever at du har en såkalt nullstatus før den er gyldig. Det betyr at du ikke kan ha noen uavsluttede behandlinger stående, før forsikringens dekning iverksettes.

Det er dessuten en karensperiode på 30 dager etter at forsikringen er tegnet. Uhell som krever tannbehandling i karensperioden dekkes normalt.

Vi vil også nevne at tannforsikring blir en mer og mer vanlig forsikring som arbeidsgiver dekker. Det er i bedriftens interesse at ansatte ikke er syke. En tannhelseforsikring sørger for både kjapp behandling og stort sett uten kostnader.

Sjekk pris hos flere forsikringsselskaper

Forsikringsselskapene har overraskende store forskjeller i dekningsgrad, og dermed pris, på tannforsikringene. Så du skal utstyre deg med litt tålmodighet og iver etter å være en god forbruker.

Sjekk flere selskaper og se hvor du får best kombinasjon av pris og dekning. Med vår anbudstjeneste får du flere tilbud helt gratis og helt uforpliktende.

Generelt tips: Lag deg en status over forsikringene dine

Som et generelt råd, anbefaler vi at du ser over forsikringene dine med jevne mellomrom. Her er spørsmålene du skal stille deg selv:

 • Hvilke forsikringer har du
 • Har du bruk for alle forsikringene
 • Mangler du noen forsikringer
 • Hva betaler du for forsikringene

Etter at du har dannet deg et overblikk over forsikringene dine, er det på tide å gjøre en totalvurdering.

For å spare penger, begynner du med å kutte unødige forsikringer.

Deretter begynner du å prute med ditt nåværende forsikringsselskap. Samtidig sjekker du priser hos konkurrentene. I denne prosessen setter du forsikringsselskapene opp mot hverandre.

Resultatet er nesten garantert en besparelse som faktisk monner – og husk at du vil nyte godt av den besparelsen i mange år fremover.

Oppsummering: Dette skal du se etter, når du tegner en tannforsikring

 • Pris på forsikringen og egenandelen
 • Dekningsgraden (normalt oppgitt i maksimal behandlingssum per år)
 • Hvilke behandlinger som faktisk dekkes
 • Stilles det spesielle krav til hvilke tannleger som kan brukes. Er det i så fall en tannlege i nærheten av deg?