bilforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Trenger jeg superforsikring på bilen?

Det kan være en utfordring å navigere i dagens forsikringsmarked. I havet av forskjellige pakker og tilbydere er det tidkrevende å finne den forsikringen som passer best for deg. Ikke på noe forsikringsområde er dette så sant som med bilforsikring. Her er det stor variasjon i prisene, både fra selskap til selskap, og fra bilmodell til bilmodell. Det finnes også en rekke forskjellige pakker å velge mellom når du skal ha forsikring til bilen din.

Denne forsikringen må du ha på bilen

I Norge er det obligatorisk å ha ansvarsforsikring på bilen under bilansvarsloven. Når du skaffer deg en ny bil er det derfor lovpålagt å ha ansvarsforsikringen tegnet før du setter deg inn. Ansvarsforsikring dekker personskade uten noen beløpsgrense, samt skade på andres kjøretøy, gjenstander og kjøretøy på inntil 10 millioner kroner. Denne forsikringen eksisterer som obligatorisk for å ta høyde for en del av risikoen det å kjøre bil medfører.

En ansvarsforsikring har imidlertid ingen andre dekningsområder enn skade du påfører andre og andres eiendeler. For å få erstatning dersom du eksempelvis krasjer bilen og den må repareres, må du ha en forsikring med høyere dekningsområde. Disse kalles delkasko og kasko og er de vanligste forsikringstypene til bil i Norge.

Hva er forskjellen på vanlig bilforsikring og superforsikring

Det er viktig å være klar over at vanlig bilforsikring i Norge består av delkasko og kasko – og at det finnes store forskjeller også mellom disse to. Delkasko dekker skader som følge av brann eller tyveri, samt glasskader.

Med kasko får du i tillegg dekket skader på bilen – for eksempel hvis du er uheldig og rygger inn i garasjen eller lignende. Fordi uhell med bil er så kostbare, og etterspørselen er høy, er det nå også kommet superforsikring til bil på markedet. Dette er den mest omfattende bilforsikringen du får kjøpt i Norge.

Det er noe variasjon i hva forsikringen dekker hos de forskjellige tilbyderne, men generelt sett får du en totalpakke når du velger denne forsikringen. Du er dekket for alle kostnader relatert til uhell med bilen din. De vanligste er:

  • Erstatning for alle typer skader på bilen
  • Dekning for maskinskade på bilen
  • En utvidet garanti for totalskade
  • Leiebil som del av forsikringen i perioden bilen er til reparasjon
  • Reparasjonsgaranti

Når trenger du superforsikring på bilen?

Hvis du bruker bilen din mye og til mange forskjellige formål kan det være en veldig god idé å skaffe seg superforsikring på bilen. Fordi denne typen forsikring er så helhetlig som bilforsikring kommer er du sikret i alle slags uheldige situasjoner. Det er godt å vite at om du brekker bilnøkkelen din eller trenger leiebil over en lengre periode mens bilen er på verksted er alt dekket av forsikringen. Superforsikring er også lurt om du har en helt ny bil. Det er utrolig kjipt å få en skade på bilen. Enda kjipere er det om skaden effektivt ender opp med å koste deg mange ti tusen kroner fordi bilen er ny og du ikke hadde tilstrekkelig forsikring.

Videre er superforsikring godt å ha for alle de som ønsker å føle seg helt sikre på at bilen er dekket. Lever dere for eksempel en hektisk hverdag med barn som skal i barnehage, på skole og til fritidsaktiviteter kan det å være uten bil en ukes tid bli helt krise. Da må man ofte ty til leiebil, og i tillegg til reparasjonene vil situasjonen ende opp med å koste mange tusen kroner.

Med en superforsikring på bilen vil dere være helt trygge på at ethvert uhell er dekket under forsikringen.

Disse selskapene tilbyr superforsikring på bil

Alle de store forsikringsselskapene i Norge tilbyr en form for superforsikring på bilen. Det vil være noe variasjon i vilkårene, og stor variasjon i prisene. Derfor er det alltid en god idé å starte med det selskapet du allerede har forsikring hos. Vanligvis vil du som eksisterende kunde få tilbud om pakkepris eller rabatter på ny forsikring som gjør det billigere enn å gå til en annen tilbyder.

Allikevel vil det alltid være eksisterende forsikringshistorie hos hvert enkelt selskap som blir grunnlaget for pris på både vanlig forsikring og superforsikring på bil.

Derfor bør du alltid forhøre deg hos mer enn én tilbyder. Det kan være lurt å benytte seg av forsikre.matkasse.com.