bedriftsforsikring

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Velg forsikringer
Velg minst 1 alternativ

Samle dine forsikringer -
få rabatt!

Tjenesten er gratis helt uforpliktende!
Leveres av forsikre.matkasse.com

Vis flere forsikringer

Slik finner du de beste bedriftsforsikringene

Om dere er en stor eller liten bedrift er det svært viktig å ha en god bedriftsforsikring. Med en slik løsning sikrer du både bedriftens eiendeler og de ansatte på en ansvarlig måte. En bedriftsforsikring kan være enkel, eller svært omfattende. Det avhenger helt av hva dere trenger i bedriften deres. Men som med alle andre forsikringer finnes det et hav av tilbud.

Skal dere velge forsikring mot datakriminalitet? Bør dere ha en patentforsikring? Og hvilken ansvarsforsikring, personforsikring og kjøretøyforsikring er best? Det kan være vanskelig å finne den riktige bedriftsforsikringen til akkurat ditt selskap.

Hva er en bedriftsforsikring?

Bedriftsforsikring er et veldig bredt begrep. Enklest forklart er det en forsikring som sikrer bedriften mot forskjellige situasjoner som kan oppstå. Men fordi det finnes en så enorm mengde bedrifter er det også stor variasjon i firmaforsikringer. Og de forskjellige forsikringsselskapene tilbyr en rekke tilleggsforsikringer på de grunnleggende bedriftsforsikringene.

Derfor er det lurt å finne ut av hva dere har behov for før dere begynner å kikke. Uansett hva dere tenker å forsikre dere i mot er i alle fall én ting sikkert. Enten dere er et stort konsern eller et enkeltmannsforetak bør dere ha en firmaforsikring. Det er en rekke hendelser som kan inntreffe som vil ha stor innvirkning på bedriften.

I verste fall kan disse tape dere for mye penger. Da er det godt å vite at selskapet er godt sikret mot eventuelle fallgruver eller uhell i driften.

Hva bør du se etter i en bedriftsforsikring?

Før dere begynner å lete etter den beste bedriftsforsikringen bør dere gjøre en grundig vurdering av hva dere trenger. Det er ingen grunn til å betale for en dyr firmaforsikring hvis dere ikke kommer til å benytte dere av den. Tenk nøye gjennom hvordan bedriften opererer. Hva kan gå galt? Hvilke hendelser er dere spesielt utsatte for? Jo grundigere dere er i denne prosessen, jo enklere vil det være å finne den beste bedriftsforsikringen.

Det er allikevel noen ting alle bedrifter bør ha inkludert i forsikringene sine. Først og fremst bør dere definitivt velge en bedriftsforsikring med god ansattforsikring, eller personforsikring. Hvis noe går galt på arbeidsplassen kan det koste hundre tusenvis av kroner for selskapet. Dette er både i tapt arbeidskraft, og i eventuelt juridisk ansvar. Med en helseforsikring kommer de ansatte raskt tilbake i jobb. Og med en yrkesskadeforsikring er dere godt dekket dersom noe skulle skje på jobben. Andre ting dere bør se etter i en grunnleggende bedriftsforsikring er kjøretøyforsikring, ansvarsforsikring og forsikring for bygninger og varer. Dersom bedriften har stor nettbasert drift er det også lurt å vurdere en datakriminalitetsforsikring.

Forsikring til aksjeselskap

Også bedrifter i oppstart bør ha forsikring. Hvis du er ansatt i eget aksjeselskap bør du gjøre deg godt kjent med forsikringsmarkedet. Visse forsikringer er lovpålagt i Norge. Derfor kan det være en god idé å se etter forsikringer som er spesielt tilrettelagt nye bedrifter eller gründere.

Som ansatt i eget aksjeselskap er du eksempelvis nødt til å ha yrkesskadeforsikring. Denne må gjelde både for deg selv og for ansatte i aksjeselskapet ditt. Og hvis dere har kjøretøy tilhørende aksjeselskapet må dere ha minimum ansvarsforsikring. Ta kontakt med forsikringsselskapene hvis det er noe du lurer på angående forsikring til aksjeselskap. De fleste av dem har en egen avdeling for nye selskap som kan hjelpe deg.

De billigste bedriftsforsikringene

Som nevnt er det ingen grunn til å betale mer enn nødvendig for bedriftsforsikring. Dersom dere har en god oversikt over behovene deres bør dere se etter de billigste forsikringene som dekker dere. For å finne de billigste bedriftsforsikringene er det lurt å gi helhetlig informasjon om selskapet når dere søker.

Forsikringsselskapene vil gjøre en prisberegning ut fra opplysningene de har mottatt. Når dere får et tilbud på forsikring er det også lurt å kontakte selskapene dere har søkt hos. Fordi det er stor konkurranse innen forsikringsbransjen kan det godt hende at dere får tilbud om bedre vilkår hvis dere prater med forsikringsselskapene. Husk at de ønsker å få dere inn som kunder. Sånn sett sitter dere med gode kort på hånden når dere skal skaffe bedriftsforsikring.

Bruk en anbudstjeneste til å finne den beste bedriftsforsikringen

Det kan være en tidkrevende oppgave å finne den beste bedriftsforsikringen til ditt selskap. Fordi det er så mange tilbydere er det vanskelig å vite akkurat hvilke vilkår som er mest gunstige for dere. Derfor er det lurt å prøve forsikring på anbud. forsikre.matkasse.com er en av flere nettsider i Norge som gjør den vanskelige letingen enkel for deg. Du legger enkelt inn informasjon om bedriften du trenger forsikring til. Deretter blir dette sendt ut til en rekke forsikringsselskaper. Og du mottar en oversiktlig liste over de beste tilbudene for akkurat din bedrift og deres forsikringsbehov.